spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Συναγερμός στη Λιόν! Άγνωστος πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα που χαροπαλεύει
Συναγερμός στη Λιόν! Άγνωστος πυροβόλησε ελληνορθόδοξο ιερέα που χαροπαλεύει PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.20

 Σε κρίσιμη κατάσταση είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας που πυροβολήθηκε 2 φορές ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Είναι η δεύτερη επίθεση σε εκκλησία στη Γαλλία μέσα σε λίγα 24ωρα. Είχε προηγηθεί το “λουτρό” αίματος στη Νίκαια με 3 νεκρούς.

Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον ελληνορθόδοξο ιερέα, στην περιοχή Jean-Mace, στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν και στη συνέχεια διέφυγε. 

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Ο δράστης πυροβόλησε τον ελληνικής καταγωγής ιερέα με κυνηγετικό όπλο, στις 17.00 ώρα Ελλάδας.  Ο ιερέας έχει τραυματιστεί στην κοιλιά και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης τον πυροβόλησε την ώρα που έκλεινε την εκκλησία. Πρόκειται για τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού, στη Λιόν…

 

Οι αρχές καλούν τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή. Σύμφωνα με το μήνυμα που έβγαλε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

 

 

Η επίθεση προκαλεί συναγερμό στις αρχές, καθώς έρχεται λίγα 24ωρα, μετά την άλλη επίθεση σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας.

 

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB