spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ένας ενεργός Ηλιουπολίτης απευθύνεται στο Δήμο:"Να μην βρεθεί αυτή τη φορά η πόλη απροετοίμαστη"
Ένας ενεργός Ηλιουπολίτης απευθύνεται στο Δήμο:"Να μην βρεθεί αυτή τη φορά η πόλη απροετοίμαστη" PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.11.20

podhlatodromos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητέ Δήμαρχε κ.Γιώργο Χατζηδάκη, 

Κύριοι Αντιδήμαρχοι κ.κ Γιάννη Αντζινά και Κώστα Σεφτελή,

Δυστυχώς η ιστορία Covid19 συνεχίζεται και ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλήξει σε ολικό lockdown, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα σημερινά μέτρα  που εξήγγειλε η Κυβέρνηση περιλαμβάνουν την απαγόρευση της άθλησης σε κλειστούς οργανωμένους χώρους και παύση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, οπότε η ανάγκη για υπαίθρια άσκηση γίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Σε ενδεχόμενο lockdown η εμπειρία του παρελθόντος, αν αυτό επαναληφθεί με τους ίδιους όρους, λέει ότι θα γεμίσουν οι δρόμοι με περιπατητές και ποδήλατα.

Θυμίζω ότι με τον Ν. 4688/2020 ισχύει μεταξύ άλλων ότι,

.......

7. Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλονται ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης.Με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας, η οποία εκδίδεται κατά παρέκκλιση του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999, Α΄ 57) και του άρθρου 225 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), και ύστερα από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είναι δυνατή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητάς τους, είτε για ορισμένες ώρες της ημέρας είτε για το σύνολο της ημέρας, καθώς και η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, υπό την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και διέλευσης/στάσης/στάθμευσης οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑμεΑ. Με όμοια απόφαση είναι δυνατή η δημιουργία προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινή δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα, σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας. Οι αποφάσεις της περίπτωσης αυτής ισχύουν μέχρι 30.11.2020.

Επίσης με την ακόλουθη απόφαση τεχνικό οδηγό, δίνονται οδηγίες προς τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, για την άμεση υλοποίηση χώρων κίνησης των πεζών και του ποδήλατου.

Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/57298/225

Έγκριση «Τεχνικών Οδηγιών για τη δημιουργία προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινή δημιουργία περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα, σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας».

Παρακαλώ θερμά, μην βρεθεί η πόλη πάλι απροετοίμαστη.

Την προηγούμενη φορά ήταν όλα πρωτόγνωρα και δικαιολογημένα.

Πλέον όμως διαθέτετε τα νομικά και τεχνικά μέσα έτσι ώστε να δώσετε ασφαλή χώρο στους πεζούς και στους ποδηλάτες.

Εφαρμόστε τον Νόμο και τον οδηγό που σας έχει χορηγηθεί από την Κεντρική Διοίκηση και φτιάξτε άμεσα διαδρόμους περπατήματος και ποδηλατόδρομους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Περιορίστε το όριο ταχύτητας στα 30χιλ σε πιο κεντρικούς δρόμους και επιτηρήστε το, έτσι ώστε να μπορέσουν οι δημότες μας να κάνουν χρήση των ποδηλάτων τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ.

Σας ευχαριστώ.

Κώστας Ραβάνης

 

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB