spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Πότε θα υποβληθούν αιτήσεις αναστολής και πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα 800 ευρώ
Πότε θα υποβληθούν αιτήσεις αναστολής και πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα 800 ευρώ PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.11.20

 Στις 15 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Νοεμβρίου των εργαζομένων τους σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλια.

Ειδικότερα οι αιτήσεις για τις κλειστές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου μέχρι 24 Νοεμβρίου και θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι 7 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με βάση ΚΑΔ οι αιτήσεις ξεκινούν στις 15 Νοεμβρίου μεχρι 4 Δεκεμβρίου και οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα το σχετικό έντυπο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ απαιτείται για τις μετακινήσεις των εργαζομένων όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι αν αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, ισχύει και η βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου, που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν αιτήσεις στο supportemployees.services.gov.gr για να δηλώσουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού φτάνει τα 800 ευρώ μόνο για τους εργαζόμενους των κλάδων του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των μεταφορών, για τους οποίους ίσχυε η αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Για τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων εφόσον ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους για όλο το διάστημα του lockdown θα λάβουν για 24 ημέρες 640 ευρώ, καθώς για κάθε ημέρα καταβάλλονται 26,6 ευρώ. Η πληρωμή των εν λόγω αναστολών τοποθετείται για τις 21 Δεκεμβρίου και μετά.

 ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB