spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ποια αναμένεται να είναι η τιμή του εμβολίου της Pfizer
Ποια αναμένεται να είναι η τιμή του εμβολίου της Pfizer PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.11.20
 Όλος ο πλανήτης περιμένει τη σωτηρία από τον  κορονοϊό μέσα από ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Ποιοι φαίνεται ότι είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την τιμή διάθεσης του. 

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία του εμβολίου της εταιρείας Pfizer μίλησε στο MEGA , ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρθηκε, στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη φύλαξη του εμβολίου, όπου θα πρέπει να συντηρείται στους -70 βαθμούς Κελσίου, τονίζοντας πως αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν. «Αυτές είναι οι δυσκολίες για τα εμβόλια με mRNA, όπως αυτό», πρόσθεσε.

«Όπως ξέρουμε η Pfizer θα κατασκευάζει το εμβόλιο και στη Γερμανία και το Βέλγιο, οπότε θα γλιτώσουμε το “εμπόδιο” του ταξιδιού από τις ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος, συμπληρώνοντας πως η δύσκολη διαδικασία μεταφοράς να επηρεάσει την τιμή του εμβολίου.

«Είναι δύσκολο να προσδιορίσει ακόμα την τιμή του εμβολίου, ίσως κυμαίνεται στα 20 – 40 ευρώ», ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, εξηγώντας πως σε αυτό θα παίξει ρόλο και το αν θα υπάρχει άλλο διαθέσιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο κορονοϊός: Έτοιμο το συμβόλαιο BioNTech και Pfizer για 300 εκατομμύρια δόσεις

«H τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει τους οικονομικούς κινδύνους που έχουν αναλάβει οι ιδιώτες επενδυτές του», δήλωσε πάντως από την πλευρά του ο επικεφαλής στρατηγικής της BioNTech, Ράιαν Ρίτσαρντσον, σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση  των «Financial Times».

«Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις. Το εμβόλιο θα πρέπει να αποτιμάται πολύ κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς. Η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση παγκοσμίως. Πιθανότατα θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές στις χώρες», πρόσθεσε ο Ρίτσαρντσον, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr

Τελευταία ανανέωση ( 10.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB