spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow "Η Πόλη που θέλω":17η Νοεμβρίου 1973- H αναβολή των εκδηλώσεων δεν μειώνει την σημασία της επετείου
"Η Πόλη που θέλω":17η Νοεμβρίου 1973- H αναβολή των εκδηλώσεων δεν μειώνει την σημασία της επετείου PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.11.20
17noeΗ εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορυφαία αντιδιδακτορική πράξη και την απαρχή της πτώσης της χούντας. Οι φοιτητές, αλλά και οι απλοί πολίτες που συμμετείχαν, προ έταξαν τις δημοκρατικές αξίες και δεν υπάκουσαν στα τότε κομματικά κελεύσματα ,εκφράζοντας την ισχυρή θέληση του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία.
Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και όχι να τους διχάζει. Έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο, όταν είμαστε ενωμένοι.
Φέτος, λόγω της πανδημίας και εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών, όπως έγινε και με τον εορτασμό των Εθνικών επετείων, οι εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αναβάλλονται, χωρίς όμως αυτό να μειώνει τη σημασία της.
Η απόφαση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απαγόρευσης συναθροίσεων είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν έχει κριθεί από την Δικαιοσύνη και σε τελικό βαθμό το θέμα της συνταγματικότητας .
Ας επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα, οι συνθήκες επιβάλλουν ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των πολιτών. Άλλωστε η εξασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής αποτελεί μία από τις ύψιστες επιδιώξεις της δημοκρατίας.
Γ.Αραμπατζής 
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"Η Πόλη που θέλω"
arabat
Τελευταία ανανέωση ( 17.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB