spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 21-29 Νοεμβρίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.11.20

envΞεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων. Χιλιάδες εθελοντές από όλη την Ευρώπη, ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από το τρίπτυχο μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση που βρίσκεται στον πυρήνα του σκοπού της εβδομάδας. Στη καμπάνια αυτή συμμετέχει και η χώρα μας.

Αθέατα απόβλητα. Το σύνθημα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων που ξεκίνησε το Σάββατο. Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του κοινού για την πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων. Απόβλητα που δημιουργούμε είτε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες είτε δημιουργούνται κατά τη διαδικασία παραγωγής ενός άλλου προϊόντος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εποχής, το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης συμμετέχουν με έναν διαδικτυακό διαγωνισμό, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Οι 100 πρώτοι νικητές θα λάβουν ως δώρο μία επώνυμη υφασμάτινη τσάντα μεταφοράς για αντικατάσταση της πλαστικής.

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου που είναι η ημέρα λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης απορριμμάτων, θα διεξαχθούν πανελλαδικά 29 δράσεις για τη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων.   ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο επίσημο site  του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης https://www.eoan.gr

 

ΠΗΓΗ

 


 

Τελευταία ανανέωση ( 24.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB