spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Τελευταία Νέα arrow Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν την αναβολή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν την αναβολή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.11.20

symbol27Τελικά αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης. Η διοίκηση για μια φορά ακόμη αναγκάστηκε να αλλάξει την αρχική της στάση, αφού συνάντησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης .Έτσι ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με επικεφαλείς κάποιων δημοτικών παρατάξεων ,  θέλωντας προφανώς να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης , πρότεινε αρχικά την αναβολή της συνεδρίασης που είχε ως μοναδικό θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021 για την Παρασκευή 27/11/2020.

Όμως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρόταξαν και την αναβολή της δεύτερης συνεδρίασης. Έπειτα απο σύντομη συζήτηση αποφασίστηκε να αναβληθεί εκείνη που αφορούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα για την Δευτέρα 30/11 ,να ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρίαση, ώστε να ληφθεί απόφαση για την οικονομική ενίσχυση δημοτών (8ο θέμα της συνεδρίασης) και να διακοπεί για να συνεχιστεί την Δευτέρα επίσης.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το περασμένο Σάββατο 21/11 , και ενώ είχε εκδοθεί η πρόσκληση για την σύγκληση των δύο συνεδριασεων, η παράταξη  "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητούσε την αναβολή των συνεδριάσεων λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Το ίδιο έπραξε και η παράταξη "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" την Δευτέρα 23/11. Ακολούθησε η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, πλήν της παράταξης  "Η Πόλη που θέλω",  με σκοπό να λάβει την γνώμη τους σχετικά με την αναβολή ή μη της πραγματοποίησης των δυο συνεδριάσεων. Την Πέμπτη 26/11 ακολούθησε η επιστολή της παράταξης "ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" με την οποία ζητούσε με την σειρά της την αναβολή των συνεδριάσεων και δήλωσε την αποχή της σε αντίθετη περίπτωση. 

Η παράταξη "Η Πόλη που θέλω"  με δεικτική της ανακοίνωση (δείτε εδώ την ανακοίνωση) κατήγγειλε την επιλεκτική επικοινωνία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους επικεφαλείς  των υπολοίπων παρατάξεων , αφού αγνόησε τον επικεφαλή της παράταξης κ.Αραμπατζή. Επιπλέον κατέδειξε την ανάγκη να ακουστούν οι απόψεις όλων των παρατάξεων για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και δήλωσε ότι αν και δεν θα επιθυμούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνεδρίαση η σημασία των θεμάτων την αναγκάζουν ως παράταξη να είναι παρούσα.

Η ουσιαστική αναβολή και των δύο συνεδριάσεων δικαιώνει τη στάση της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" και όσων επιδιώκουν την ύπαρξη πολυφωνίας και  πλουραλισμού απόψεων και ιδεών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στον απόηχο της σύντομης συνεδρίασης , αξιοσημείωτο ευτράπελο αποτέλεσε το ξεχασμένο ανοικτό μικρόφωνο κάποιου επικεφαλής δημοτικής παράταξης ,το οποίο έκανε αυτήκοους μάρτυρες της αποκαλυπτικής τηλεφωνικής του συνομιλίας κάποιους από τους συμμετέχοντες.  

 

Τελευταία ανανέωση ( 26.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB