spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές που έχουν ανάγκη από δύο δήμους της Αττικής
Δωρεάν τάμπλετ σε μαθητές που έχουν ανάγκη από δύο δήμους της Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.11.20

 Ένα απαραίτητο εργαλείο για την τηλεκπαίδευση και συγκεκριμένα τάμπλετ, θα προσφέρουν ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο Δήμος Χαλανδρίου, σε μαθητές των πόλεων τους, των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής.

Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και με απόλυτη διακριτικότητα, οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν για το ποιες οικογένειες αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα και προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας.

500 τάμπλετ για τους μαθητές

Έτσι, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού εξασφάλισε 500 τάμπλετ τελευταίας γενιάς, τα οποία και παρέλαβε σήμερα. «Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να στερείται του αγαθού της παιδείας, επειδή η οικογένειά του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για την αγορά μιας ηλεκτρονικής συσκευής», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας και πρόσθεσε: «Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες. Πιστοί στις αξίες μας, προχωρήσαμε στην προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων, ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση των παιδιών του δήμου μας στην εκπαίδευση. Τις επόμενες ημέρες θα παραδώσουμε περισσότερα από 500 τάμπλετ που εξασφαλίσαμε με πόρους του δήμου, αλλά και δωρεές και θα διανεμηθούν για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μαθήματα εξ αποστάσεως».

Από τη δική του μεριά, ο Δήμος Χαλανδρίου θα προμηθευτεί 125 τάμπλετ για την κάλυψη αναγκών των μαθητών εκείνων που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη και σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η προμήθεια αυτή υπαγορεύτηκε από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, εκτιμούμε όμως ότι μπορεί να συμβάλει επιπλέον στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Παραμένουμε ως διοίκηση σταθερά προσηλωμένοι στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών της πόλης, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

 

ΠΗΓΗ

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB