spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Μονοθέσιο της F1 σε γκράν πρί κόπηκε στα δύο & εξερράγη!- Tι έσωσε τον οδηγό
Μονοθέσιο της F1 σε γκράν πρί κόπηκε στα δύο & εξερράγη!- Tι έσωσε τον οδηγό PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.11.20

gazettaΜια τρομακτικό ατύχημα συνέβει κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μπαχρείν, όταν το μονοθέσιο του Γάλλου Ρομέν Γκροζάν εξερράγη όταν προσέκρουσε στην προστατευτική μπαριέρα μετά από επαφή που είχε με άλλο μονοθέσιο.

Λίγο μετά την εκκίνηση ο Γάλλος πιλότος της Haas βρέθηκε μέσα στο φλεγόμενο κόκπιτ του μονοθεσίου για 27'' !

Σαν από θαύμα βγήκε φλεγόμενος και γλύτωσε με ελαφρά εγκαύματα. Η πυράντοχη στολή (φόρμα και κουκούλα), το κράνος και κυρίως το  Ηalo* τον έσωσαν από έναν φρικιαστικό θανατο.

Για μια φορά ακόμα αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνοι παραμένουν οι αγώνες της Formula 1, παρά τις προηγμένες τεχνολογικές βελτιώσεις που έχουν εφαρμοστεί στα μονοθέσια για την ασφάλεια των οδηγών. Το θανατηφόρο ατύχημα του θρύλου της F1 Άιρτον Σένα το 1994  αποτέλεσε την απαρχή για την ενσωμάτωση μιας σειράς καινοτόμων μέσων προστασίας των οδηγών.

halo*Το Halo είναι μια κατασκευή υψηλής αντοχής από τιτάνιο, που τοποθετείται ακριβώς πάνω και μπροστά από το cockpit του μονοθεσίου. Στόχος είναι να προστατεύει το κεφάλι του οδηγού σε περιπτώσεις πρόσκρουσης ή από μεγάλα αντικείμενα. Έχει βάρος περίπου 7 κιλά και είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε δύναμη πρόσκρουσης ίσης με εκείνη με ένα διώροφο λεοφωρείο 25 τόνων.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία για το  σημερινό συμβάν αποτελεί το γεγονός  ότι το 2017 και ενώ είχε ανακοινωθεί η τοποθέτηση του halo στα μονοθέσια και υπήρχαν προβληματισμοί σχετικά με το πρόσθετο βάρος που θα επέφερε , ο διασωθείς σήμερα Ρομέν Γκροζάν δήλωνε :

«Το μονοθέσιο μου φέτος είναι ήδη στο όριο, αν όχι πάνω από αυτό. Αν το Halo είναι πολύ βαρύ, θα έχουμε πρόβλημα. Θα πρέπει να αφαιρέσω κάποιο κόκκαλο! Είμαι ήδη αδύνατος, και θα είχα περισσότερα κιλά αν μπορούσα. Υπάρχουν προτάσεις για να λυθεί αυτό στο μέλλον».(https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/f1-ti-ishyei-gia-halo)

Τελικά το Ηalo που αρχικά προβλημάτιζε , σήμερα του έσωσε τη ζωή!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ : gazetta.gr

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 29.11.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB