spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ασφυκτικό lockdown σε τρείς δήμους της Δ.Αττικής. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.12.20

 Το… πάτησε η κυβέρνηση για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα. Κλειστά κομμωτήρια, εκκλησίες και λαϊκές. Ούτε με click away το λιανεμπόριο. Συνεχή rapid test και δωρεάν μάσκες. Δείτε όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως για τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας, αποφασίζεται:

Πρώτον, η επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο (σ.σ. οι οποίοι θα μετακινούνται μόνο με άδεια του εργοδότη).

Δεύτερον, αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου (ακόμα και το click away), των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

Τρίτον, αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εκτός των εξόδιων ακολουθιών (κι αυτές με όχι πάνω από 10 άτομα) αλλά και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

Τέταρτον, αποφασίζεται η μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση rapid test και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των στενών επαφών αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση των παραπάνω ελέγχων θα δοθεί στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και κάτω Φούσα, Γκοριτσά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και της Μάνδρας.

Πέμπτον, αποφασίζεται η εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΓΓΠΠ, και των Ενόπλεων Δυνάμεων. Ενθαρρύνουμε και συστήνουμε στις επιχειρήσεις ελέγχους προσωπικού με ίδια μέσα, με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους και για την διενέργεια των περιοδικών αυτών ελέγχων θα ακολουθηθεί το μοντέλο 0-5-10 δηλαδή ο έλεγχος την πρώτη, την πέμπτη και την δέκατη μέρα.

Έκτον, αποφασίζεται μοριακός έλεγχος κάθε 5 μέρες στους εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων των περιοχών αυτών.

Έβδομον, αποφασίζεται η μαζική διανομή προστατευτικών μασκών, με μέριμνα της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όγδοον, αποφασίζεται η απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί για αυτό το σκοπό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

Ένατον, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς καθώς και ο υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση rapid test σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές και ο περιοδικός έλεγχος αυτών ανά τριήμερο.

Επίσης αποφασίζουμε εκστρατείες ενημέρωσης στις περιοχές αυτές. Τέλος, αποφασίζεται η εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

Τα μέτρα θα ισχύουν από την Παρασκευή, 18.12.2020, στις 06.00 το πρωί και για επτά μέρες. Στην συνέχεια η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα αποφασιστεί είτε η συνέχιση, είτε η άρση των συγκεκριμένων μέτρων.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.12.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB