spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Αυτές είναι οι δύο ημερομηνίες του Γενάρη που κρίνουν την άρση του lockdown
Αυτές είναι οι δύο ημερομηνίες του Γενάρη που κρίνουν την άρση του lockdown PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.01.21

  Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου 2/1 η κυβέρνηση ανακοίνωσε, όχι απλά την συνέχιση του lockdown, αλλά την αυστηροποίησή του, επιστρέφοντας στην προ Χριστουγέννων κατάσταση για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Κατάσταση κατά την οποία το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, καθώς και βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, εκκλησίες, ΚΤΕΟ, ενώ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος δεν επιτρέπονταν.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Από αύριο (3/1), λοιπόν, και για μια εβδομάδα η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μείνουν σπίτι έτσι ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, να ανασυνταχθεί η κοινωνία μετά την -απαραίτητη κι αναπόφευκτη- χαλάρωση των εορτών και να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για την υγεία και την οικονομία. Τόσο οι ειδικοί, όσο και η κυβέρνηση είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει την επιβολή των μέτρων, καθώς η κίνηση το προηγούμενο διάστημα ήταν μεγάλη και υπήρξαν πολλές προσμίξεις πληθυσμών στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αλλά και στην αγορά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν και πάλι αυξητική τάση τα κρούσματα, μετά την ύφεση των τελευταίων ημερών, κατά την οποία τα μέτρα απέδωσαν, όχι όμως στον επιθυμητό βαθμό.

Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις

Ετσι, όπως διαρρέεται από την κυβέρνηση, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με την ημερομηνία-κλειδί να είναι τη δεδομένη στιγμή η 8η Ιανουαρίου. Κυβέρνηση και ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, και δη αυτά που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών. Εάν, μάλιστα, δεν προκύψει έξαρση κρουσμάτων, τότε το Μέγαρο Μαξίμου θα κινηθεί αναλόγως.

Η διάθεση της κυβέρνησης να μην χαθεί ούτε μέρα από την προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας, φαίνεται κι από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο Aδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει σε ζώνες το λιανεμπόριο. «Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό... Αν οι γιατροί μας πουν "ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια", θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών μανικιούρ - πεντικιούρ, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Οι εκκλησίες μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

ΠΗΓΗ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB