spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Κοπή 23 πεύκων στο Άλσος Καλαβρύτων της Ηλιούπολης.- Υπήρξε άδεια και για πόσα; PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.02.21

treekalΣτην Ηλιούπολη Αττικής και συγκεκριμένα στο Άλσος Καλαβρύτων στις 22/1/2021 έγινε αντιληπτή η κοπή 23 πεύκων. Υπήρξαν διαμαρτυρίες απο περίοικους και δημότες. Ανεπίσημη πληροφόρηση ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε κοπή δέκα δένδρων προληπτικά λόγω μεγάλης κλίσης για λογους ασφαλείας των περιπατητών και επισκεπτών του άλσους.

Επισημαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί 5 πτώσεις δένδρων λόγω διάβρωσης του εδάφους απο τα νερά της βροχής που καταλήγουν στο πάρκο από την Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα. Πρίν τις πτώσεις των δένδρων είχαν σημειωθεί εργασίες για την επίλυση του χρόνιου φαινομένου της συσσώρευσης υδάτων ύστερα απο βρόχόπτωση επί της Λεωφ. Αντύπα  και των προβλημάτων που δημιουργούσε στην κίνηση των οχημάτων.

kalmap

Η δημοτική παράταξη "Η Πόλη που θέλω" εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα :

"Υπάρχει άδεια για τα 23 κομμένα πεύκα του πάρκου Καλαβρύτων στην Ηλιούπολη;
Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, επισκεφθήκαμε την περιοχή του άλσους Καλαβρύτων, όπου, με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώσαμε ότι είχε κοπεί μεγάλος αριθμός πεύκων, μετρήσαμε πάνω από 23!!!! .
Από τις περιγραφές των κατοίκων της περιοχής συμπεράναμε ότι αυτό ήταν μάλλον αποτέλεσμα των ενεργειών των υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης, παρουσία του αντιδημάρχου πρασίνου, οπότε ζητήσαμε, τόσο κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής, αλλά και με έγγραφο προς το δήμο και το δασαρχείο, να μας κοινοποιηθεί η άδεια κοπής 23 πεύκων στο άλσος Καλαβρύτων του Δήμου Ηλιούπολης (η κοπή των δέντρων έγινε την Παρασκευή 22/1/2021), η έκθεση γεωπόνου από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηλιούπολης και η έκθεση εργασιών υλοτομίας του δασοφύλακα από τη Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Ζητήσαμε, επίσης, να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης των δέντρων που υλοτομήθηκαν.
Υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί χρέος και καθήκον όλων μας η περιφρούρηση και θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ εξυπακούεται ότι δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες η αυταρχικότητα, η αλαζονεία και η υπέρβαση αρμοδιοτήτων από θεσμικά πρόσωπα."
Επίσης με βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube επισημαίνεται ότι προφανώς δεν αναζητήθηκε ενναλακτική λύση, εκτός της κοπής των δένδρων , όπως η στήριξη με αντηρίδες. Με δεικτικό τρόπο στο τέλος του βίντεο αναφέρεται :
" Tα δένδρα που έκοψες ήταν υπήρξαν πριν απο σένα και είναι η κληρονομιά για τα παιδιά σου.
  Οφείλεις να τα προστατεύεις."

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.02.21 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB