spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Covid19- Ενοίκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τι Ισχύει; Οι πίνακες με τους ΚΑΔ.
Covid19- Ενοίκια Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τι Ισχύει; Οι πίνακες με τους ΚΑΔ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.02.21

Του Σύμβουλου Επιχειρήσεων Ραβάνη Κων/νου

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, προσδιορίζεται ποιες εκ των πληγεισών Επιχειρήσεων, δικαιούνται μείωση ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχες επιχειρήσεις διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Σε σε αυτές που,

  • έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 και σύμφωνα με το Παράρτημα της απόφασης ΠΙΝΑΚΑΣ Α
  • πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και έχουν ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 04 Ιανουαρίου 2021 ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στη φορολογική δήλωση έτους 2019 και σύμφωνα με το Παράρτημα της απόφασης. ΠΙΝΑΚΑΣ Β

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κατά τα ως άνω, ΚΑΔ του ΠΙΝΑΚΑ Α απαλλάσσονται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο (Δεν καταβάλλουν ενοίκιο)

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κατά τα ως άνω, τους ΚΑΔ του ΠΙΝΑΚΑ Β απαλλάσσονται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο (Καταβάλλουν το 60% του ενοικίου)

‘Oσες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιησεί μέχρι σήμερα καταβολές των μισθωμάτων της περιόδου και είναι δικαιούχοι της μείωσης, μπορούν να προχωρήσουν σε συμψηφισμό της υπερβάλλουσας καταβολής σε επόμενη μισθωτική περίοδο. rental

Πχ. Έστω ότι διατηρώ επιχείρηση Εστίασης με ΚΑΔ «56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης». Απαλλάσσομαι πλήρως της καταβολής ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021. Αν έχω καταβάλλει τα ενοίκια, θα  μπορέσω να συμψηφίσω τις υπερβάλλουσες καταβολές μου με τις μισθωτικές περιόδους Μάρτιο-Απρίλιο 2021. Δηλαδή, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα καταβάλλω μισθώματα.

Έστω ότι διατηρώ Δικηγορικό γραφείο με ΚΑΔ «69.10 Νομικές δραστηριότητες». Απαλλάσσομαι της καταβολής του 40% του ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021. Αν έχω καταβάλλει τα ενοίκια της περιόδου, θα  μπορέσω να συμψηφίσω τις υπερβάλλουσες καταβολές την μισθωτική περίοδο του μήνα Μάρτιου.  Δηλαδή, τον μήνα Μάρτιο θα καταβάλλω το 20% του ενοικίου.      

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΦΕΚ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Α. 1025 Προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

-Το παρόν άρθρο αποτελεί σύντομη φορολογική/εργατική ενημέρωση. Για τη λήψη αποφάσεων, συνίσταται η επικοινωνία με τον συνεργαζόμενό Φοροτεχνικό σας Σύμβουλο.-

Τελευταία ανανέωση ( 12.02.21 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB