spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Βροχερή λήξη του αφιερώματος στον Κακογιάννη στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.06.21

mikisdscn8139Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ηλιούπολης σηματοδοτήθηκε με μια 4ημερη εκδήλωση 11, 12, 13 και 14 Ιουνίου με το αφιέρωμα  στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, για τα 100 χρόνια από την γέννησή του.

Το τετραήμερο αυτό αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη περιελάμβανε τις προβολές των τριών ταινιών του «Ο Βυσσινόκηπος», «Τρωάδες» και «Ηλέκτρα» στον θερινό κινηματογράφου Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη».

Τις ταινίες προλόγισαν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Παράλληλα, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης (Λ.Ειρήνης) παρουσιάζεται, σε μια έκθεση που συνεχίζει, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη.

Η γνωριμία και η συνεργασία του Μιχάλη Κακογιάννη με τον Μίκη Θεοδωράκη υπήρξε σταθμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και την τέταρτη και  τελευταία μέρα του αφιερώματος, σήμερα Δευτέρα 14/6, πραγματοποιήθηκε συναυλία από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη» στον χώρο του «Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής».

Οι ερμηνείες του Παναγιώτη Πετράκη και, ιδίως της  Σαββέρια Μαριόλα στάθηκαν αντάξιες της ορχήστρας, της οποίας διευθύντρια είναι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Προλόγισε την βραδιά με τον κόσμο να ανυπομονεί για την έναρξη της μουσικής, αν και οι ιστορίες που μοιράστηκε για τον πατέρα της, Μίκη, και τις επικές συνεργασίες του με τον Κακογιάννη ήταν περισσότερο από ενιαφέρουσες.

«Θεωρώ τον Μιχάλη Κακογιάννη τον καλύτερο Έλληνα σκηνοθέτη», είπε η κυρία Θεοδωράκη.

Ο φόβος για βροχή επιβεβαιώθηκε, βροχερή ήταν η λήξη του αφιερώματος στον Κακογιάννη στην Ηλιούπολη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Ο δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης
  • Ο επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζής
  • Ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΗΛ Θ. Γιαννόπουλος
  • Η δημοτική σύμβουλος Χρ.Σερέτη

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 16.06.21 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB