spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
FESTIVAL ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2021 PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.08.21

Το FESTIVAL ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ο θεσμός που όλοι έχουμε αγαπήσει, «ανοίγει τις πόρτες του» και φέτος, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

 

papakostantinoyΔΕΎΤΕΡΑ 30/08/21

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

Επιτέλους ξανά μαζί, συναντιόμαστε στη συναυλία του Βασίλη, γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και τραγουδάμε τα αγαπημένα μας τραγούδια. Πάντα με τη μοναδική φωνή, το έντονο συναίσθημα και την τρυφερή διάθεση του αιώνιου εφήβου, θα μας τραγουδήσει τα ερωτικά του, τις επιτυχίες του αλλά και καινούρια τραγούδια από το νέο του δίσκο «Αντίλαλος».

Μαζί ίου στο τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη Απόστολος Μόσιος.

Είσοδος  ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου από τιε 19:30.

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9/2021

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

από το θέατρο Πορεία G το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Η τραγωδία αυτή πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για έναν ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας... Είναι ένα έργο, που χωρίς άλλο, αποκαλύπτει και τη βαθιά θρησκευτική ιδιοσυγκρασία του Αισχύλου. Σκηνοθεσία: Άρης Μπτνιάρης

Παίζουν: Γιάννηs Στάνκογδου, 'Αρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργάλης Δαυίδ Μαλτεζε, Αλέκος Συσσοβιτης, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννης Παπαζήσης κ.ά.

Τιμη εισιτηρίων: 20€, μειωμένο 15€ για φοιτητές παιδιά έως 12 ετών, άνεργους πολύτεκνους ΑμεΑ & ομάδες άνω των 10 ατόμων.

 

ΠΕΜΠΤΗ 2/9/2021

«ΒΑΚΧΕΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

από την εταιρεία Ars Aeterma G το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Ο θεός Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους για να επιβάλλει τη δική του θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του, τολμώντας να τον αμφισβητήσουν. Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάνας-γιου, εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της πόλης. Με τη βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου των Θηβών. Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Παίζουν. Άκης Σακελλαρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Παππά κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων: 20Ε, μειωμένο 15€ για μαθητές φοιτητές άνεργους ΑμεΑ, πολύτεκνοί &65+

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9/2021

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Η ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ»ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

από την εταιρεία Το θέατρο

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης - που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή- ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις εξυμνώντας το μεγαλείο της αδελφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Σκηνοθεσία:  Γιωργος Νανούρης

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Μιχάδης Σαράντης, Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης κά. Μαζί τους η Χάρις Αλεξίου στο ρόλο της Αθηνάς.

Τιμές εισιτηρίων: 20€, μειωμένο 15€ για φοιτητές άνεργους ΑμεΑ & πολύτεκνους

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05/09/2021

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ

«TANGO ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ» με κουαρτέτο εγχόρδων

με τη συνδιοργάνωση τns Περιφέρειας Αττικής

Η μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, μας παρουσιάζει ένα πρωτότυπο project ένα αφιέρωμα στην αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη φωνή του λαού και του αιώνα, τον Στέλιο Καζαντζίδη αλλά και το μέγιστο συνθέτη του tango, τον Astor Piazzolla. Ένα εξαίρετο μουσικό πάντρεμα λαϊκού τραγουδιού, tango μελωδιών & κλασσικής μουσικής που πλαισιώνεται από ένα κουαρτέτο εγχόρδων που έχει ενορχηστρώσει η Λουϊζα Αντύπα, μία σύγχρονη ορχήστρα και έμπειροί ερμηνευτές.

Ερμηνεύουν; Λάμπρος βασιλείου, Κώστας Τηγάνης, Άννα Κατσούλη

Είσοδος ελεύθερη, με δελτίο προτεραιότητας που θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου από τις 19:30.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06/09

«MUTE»

του Γιώργου Χρυσοστόμου, από το θέατρο του Νέου Κόσμου

  • 'Evas άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται της λέξεις. Μια πολυκατοικία.'Eνασ μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μούσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση, που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτά.

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου G Γιώργος Χρυσοστόμου Ερμηνεία: Γιώργος Χρυσοστόμου

Tιμές εισιτηρίων: 18€, μειωμένο 15€ για φοιτητές άνεργους 65+ &ΑμεΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/9/2021

«ΟΘΕΛΛΟΣ»

ΤΟΥΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ

από την εταιρεία Θεατροχώρος

Στον Οθέλλο ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλεια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες.

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης & Μανώλης Δούνιας Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλκάκη κά.

Τιμές εισιτηρίων: 20€, μειωμένο 15Ε για φοιτητές, 65+ & ΑμεΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/9/2021

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ

Μία από τις σημαντικότερες μουσικούς της χώρας μας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώνει τιε δυνάμεις της και το ταλέντο τηε με τον νεότερο διεθνή τραγουδιστή της γενιάς του, τον Γιώργο Περρή, για να μας προσφέρουν απλόχερα, μελωδίες που έχουμε αγαπήσει και που αξίζει να γνωρίσουμε Η ορχήστρα της συνθέτριας με τις δεκάδες επιτυχίες και τις νοσταλγικές μελωδίες, το βιολί της και η σύμπραξη με τη βαθιά συναισθηματική φωνή του ερμηνευτή, θα μας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, προπώληση 8€

 

Δευτέρα 13/9/2021 και Τρίτη14/9/2021

«ΟΡΕΣΤΗΣ»

ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

από την εταιρεία Τεχνηχώρος

Στον Ορέστη ο Ευριπίδης πιάνει το νήμα του μύθου των δύο αδελφών, του Ορέστη και της Ηλέκτρας, αμέσως μετά τη δολοφονία της Κλυταιμνήστρας, για να τον φέρει πιο κοντά στα ανθρώπινα μέτρα και να μιλήσει για την επιβίωση των νέων σ' έναν κόσμο που καθορίζεται από συνθήκες που τους ξεπερνούν. Βυθίζει τους ήρωεε του στο σκοτάδι της θλίψης, της απελπισίας και της απόγνωσης, αναζητώντας το φως., την αλήθεια, την αυτογνωσία.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μαίρη Μηνά, Πόνος Βλάχος κά.

Τιμές εισιτηρίων: 20£, μειωμένο 17€για φοιτητές, 65+ & ΑμεΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 16/9/2021

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ FULL BAND LIVE!

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς εκπροσώπους της ελληνικής hip-hop σκηνής, σε μια σπάνια μουσική συνάντηση με τη γειτονιά που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μέχρι και σήμερα, καταλαμβάνει το θέατρο με την 7μελή μπάντα του και ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα σε μια καθηλωτική συναυλία γεμάτη με όλα τα τραγούδια που τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει. Οι στίχοι του είναι αληθινοί και ποιητικοί, μιλάνε σε όλους και για όλους, η μουσική του δυναμική, συναισθηματική και πολύπλευρη, ενορχηστρώνει την ιστορία του και με την μπάντα του να δίνει νέα μορφή, καταφέρνει να περάσει το hip hop σε ετερόκλητα ακροατήρια.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, προπώληση 8€

 

Παρασκευή 17/9/2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

«ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ»

του Στέφανου Δάνδολου

από την εταιρεία Gr Entertainment World

Ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων. Μια παράσταση φαινόμενο, που λατρεύτηκε από το κοινό, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και βραβεία.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης

Παίζουν: Tóaos Νούσιας, Μπέτυ Λιβάνου, Μαρία Παπαφωτίου κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων: 18€, μειωμένο 15€ για φοιιητέε, άνεργουε, πολύτεκνουε, 65+ & ΑμεΑ

 

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, 210 9923840

 

 

 

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Παράλληλα με την ηλεκτρονική προπώληση στο Viva.gr, θα πραγματοποιείται προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, από την Τετάρτη 25 Αυγούστου, και στο βιβλιοπωλείο «Περί Βιβλίου» (Ελ. Βενιζέλου 138, 210 9946717), από Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες καταστημάτων.

 

ΜΕ ΤΗΝ Υποστήριξη

 

της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τις ημέρες των εκδηλώσεων, το ταμείο του Θεάτρου θα είναι ανοιχτό από τις 19:30 και θα διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά για την παράσταση της ημέρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΑΠΟ ΜΕΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Δ.ΚΙΝΤΗΣ» Καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το Δημοτικό Λεωφορείο θα είναι σταθμευμένο, από τις 20:30, στον παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης, στην Β' Είσοδο Ηλιούπολης κάτω από το Μετρό Ηλιούπολης, με προορισμό το Θέατρο. Μετά τη λήξη της παράστασης θα μεταφέρει τους θεατές στον ίδιο σταθμό.

Το Θέατρο λειτουργεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγιειονομικά πρωτόκολλα.

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB