spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
“ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”... στα κάγκελα ή στον κάδο; PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.09.21
europe_23_9
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι μία καλή ευκαιρία, μέσα από σχετικές ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις, να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες. Ειδικά για το 2021 η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» σχετίζεται με τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.
Στην ανακοίνωσή μας για την περσινή «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» παρατηρήσαμε ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσει στην άκρη τα επικοινωνιακά τρικ.
Δυστυχώς φέτος όχι απλά περιορίστηκε σε επικοινωνιακά τρικ, αλλά τα συγκεκριμένα δεν είχαν και καμία σχέση με τους στόχους που θέτει η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να αντιδράσουν με αρνητικά σχόλια .
Άλλωστε οι περισσότερες εκδηλώσεις ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα και δεν είχαν την αναμενόμενη συμμετοχή.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το κυνήγι του θησαυρού. «Ξεσήκωσαν τα παιδιά για κυνήγι e-θησαυρού, αλλά ... άνθρακες ο θησαυρός!» αναφέρει σχόλιο γονέα που συμμετείχε στη δράση και φυσικά αναφέρεται στο σχετικό έπαθλο: η φωτογραφία του δημάρχου (!) δεν μπορεί να αποτελεί έπαθλο για παιδιά 6- 12 ετών.
Άλλο χαρακτηριστικό, όσο και απίστευτο παράδειγμα είναι οι διαβάσεις στο 10ο δημοτικό σχολείο.
Οι διαβάσεις οδηγούν στα κάγκελα και στον κάδο. Μάλλον ο σχεδιασμός ξέχασε να λάβει υπόψη κάποιες παραμέτρους.
Η λίστα είναι μακρά και σίγουρα δε θα την εξαντλήσουμε εδώ. Είχαμε επισημάνει ότι η παρούσα διοίκηση θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στα απλά και καθημερινά προβλήματα. Δυστυχώς τα πεπραγμένα διαρκώς μας επιβεβαιώνουν. Η σημερινή διοίκηση εκλέχθηκε υποσχόμενη τη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά μέχρι τώρα οι ενέργειές της έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

Πηγή https://bit.ly/3kxIuDD

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.21 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB