32 C
Iliopouli
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Πέρασαν 12 χρόνια από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη

Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου 2010, έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη. Πυροβολήθηκε 13 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών ενώ έως σήμερα οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο Γκιόλιας ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1973, στη Γερμανία όμως τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα. Από 19 ετών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel. Επίσης εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες καλύπτοντας για χρόνια ρεπορτάζ στίβου. Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αδαμαντία και απέκτησαν 2 παιδιά.

Το πρωί της 19ης Ιουλίου 2010, έξω από το σπίτι του Γκιόλια στην Ηλιούπολη, οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι και του ζήτησαν να κατέβει κάτω με την πρόφαση ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Μόλις κατέβηκε στην είσοδο, οι δράστες τον πυροβόλησαν από μικρή απόσταση. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δέχτηκε και τις 13 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξη της που στάλθηκε στην εφημερίδα “Τα Νέα” στις 27 Ιουλίου. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι σήμερα.

Το Δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης εχει πάρει απόφαση την 349/2011 όπου εγκρίνει την μετονομασία οδού, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Μέχρι και σήμερα, όμως, η απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί. Πρόσφατα η Δημοτική Παράταξη «Η Πόλη που θέλω» απευθύνει αίτημα προς την διαπαραταξιακή επιτροπή εξέτασης θεμάτων αλλαγής ονομασίας οδών, πλατειών κλπ. του Δήμου Ηλιούπολης προκειμένου να εξετάσει εκ νέου την επικαιροποίηση της απόφασης ώστε το θεατράκι Πέριξ του 15ου Δημοτικού Σχολείου κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου να μετονομαστεί σε Σωκράτη Γκίολια.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles