20.2 C
Iliopouli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Τα Παραλειπόμενα Μιας «δια περιφοράς συνεδρίασης» του δημοτικού συμβουλίου.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους κόλπους της αντιπολίτευσης ο τρόπος που η δημοτική αρχή επέλεξε να κάνει το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με την δια περιφοράς διαδικασία.

 Η συνεδρίαση που όπως φαίνεται από την διαύγεια τελικά πραγματοποιήθηκε με τις παρατάξεις «Πρώτα η Ηλιούπολη» με 5 δημοτικούς συμβούλους «Η Πόλη που θέλω» με 4 δημοτικούς συμβούλους και «Η λαϊκή συσπείρωση» με 4 δημοτικούς συμβούλους η «Μαχόμενη Ηλιούπολη» με 1 δημοτικό σύμβουλο και η «Αριστερή πρωτοβουλία» με 1 δημοτικό σύμβουλο να μην συμμετάσχουν .

Η Λαϊκή Συσπείρωση μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετέχει τονίζοντας ότι «Διαφωνούμε κάθετα και απόλυτα με την εκ περιφοράς διαδικασία που έχει επιλεγεί και που καμιά συνθήκη σήμερα ούτε την δικαιολογεί ούτε την επιβάλει …»

Ενώ η παράταξη «Η Πόλη που θέλω» έβγαλε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «Είναι φανερό ότι η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης απεχθάνεται τον ζωντανό διάλογο, τις αντιρρήσεις, την πληροφόρηση των πολιτών, τα επιχειρήματα των άλλων δημοτικών παρατάξεων και βολεύεται στην απουσία συζητήσεων, για να περάσει σοβαρά θέματα της πόλης.»

Ο κ. Αραμπατζής στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης προσθέτει και έναν προβληματισμό για αυτούς που προσπαθούν να “νομιμοποιήσουν” τα τεκταινόμενα της δημοτικής αρχής.

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου, πρακτική που ακολουθεί συνειδητά η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης, η οποία εισάγει σοβαρά θέματα της πόλης και μας θέλει όλους απόντες. 24 ώρες μετά κανείς δεν γνωρίζει εάν υπήρξε απαρτία κατά την «συνεδρίαση» του δημοτικού συμβουλίου (για απαρτία απαιτούνταν 21). Προβληματισμός επίσης και για κάποιους που μία μέρα μετά κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να «νομιμοποιήσουν» την συμμετοχή τους σε ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία που υποβαθμίζει το ρόλο και την λειτουργία του.» εδώ η ανακοίνωση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν πέρα από τη παράταξη του δημάρχου με 6 δημοτικούς συμβούλους η παράταξη  «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» με 5 δημοτικούς συμβούλους , η παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις – ανθρώπινη πόλη» με 3 δημοτικούς συμβούλους η παράταξη «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» με 1 δημοτικό σύμβουλο και 11 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, μάλιστα πολλοί από τους συμμετέχοντες ψήφσαν λευκό απλά για να «νομιμοποιήσουν» την δια περιφοράς συνεδρίαση.

Ο πρόσφατος νόμος Ν. 4954/22 (ΦΕΚ 136/09.07.2022 τεύχος Α’) προβλέπει ότι κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ μπορεί να λαμβάνει χώρα: α) είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), β) είτε με τηλεδιάσκεψη με κάθε πρόσφορο μέσο ηλεκτρονικών επικοινωνιών, γ) είτε δια ζώσης, δ) είτε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. Το άρθρο του 67 προβλέπει του ν. 3852/2010  την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, και είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης είναι δυνατόν, ύστερα από απόφαση του Προέδρου, οι σχετικές διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα διά περιφοράς.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles