12.7 C
Iliopouli
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Tιμήθηκαν οι πεσόντες πυροσβέστες της φονικής πυρκαγιάς στον Υμηττό το 1998

Στη μνήμη των πεσόντων Πυροσβεστών Δημήτριο Μαλούκο, Θεμιστοκλή Μαυραειδή, Αλέξανδρου Διαβολή και του εθελοντή Πυροσβέστη Δημητρίου Καραμολέγκου, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση καθήκοντος στη φονική πυρκαγιά στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998, τελέστηκε τρισάγιο την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, στη θέση «Πλάτωμα» στον Υμηττό στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου του Υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Πρόεδρου του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δήμαρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Στο μνημείο που έχει ανεγερθεί από τον Δήμο Ηλιούπολης εις μνήμην των τεσσάρων ηρώων, πραγματοποιήθηκε η Τελετή από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, συνεπικουρούμενο από τον Πατήρ Χαράλαμπο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως και τον Πατέρα Ιωάννη.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, τις οικογένειες των πεσόντων, τις ενώσεις πυροσβεστών καθώς και τις εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης.

Στην τελετή παρέστησαν, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων πυροσβεστών, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ. καθώς και πλήθος κόσμου.

Επίσης παρέστησαν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Κυρανάκης  και Χάρης Θεοχάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου τομέα Δήμητρα Νάνου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Τάσος Ευσταθίου, ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» Δημήτρης Ασβεστάς και ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles