15.9 C
Iliopouli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Αραμπατζής: Ο Δήμος θα μπορούσε να προσφέρει πολλά, να σταθεί δίπλα στα αθλητικά σωματεία της πόλης ουσιαστικά.

Με αφορμή το γεγονός της αναστολής λειτουργίας, του τμήματος μπάσκετ γυναικών του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης στην Α2 εθνική κατηγορία , η δημοτική παραταξη «Η Πόλη που θέλω εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης τονίσει ότι, ο Δήμος Ηλιούπολης οφείλει να στηρίζει ουσιαστικά τους συλλόγους που προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μπορεί ο Δήμος Ηλιούπολης  να καλύψει μετακινήσεις αθλητών και ομάδων σύμφωνα και με το νόμο, ότι μπορεί να προσφέρει πολλά ο δήμος και η δημοτική αρχή να σταθούν δίπλα στα αθλητικά σωματεία της πόλης όχι μόνο με αθλητικές υποδομές αλλά και οικονομικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

“Με τις συχνές αλλαγές που προκύπτουν στη νομοθεσία, τον αγωνιστικό σχεδιασμό των αθλητικών συλλόγων, την προετοιμασία των ομάδων σε όλα τα επίπεδα μέχρι και την κάλυψη των εξόδων με διόλου ευκαταφρόνητα τα ποσά, σε μία περίοδο κατά την οποία η ακρίβεια σαρώνει, το σίγουρο είναι ότι οι δυσκολίες στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους είναι πολλές.

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και να σταθεί δίπλα στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας.

Ο νόμος 4954/2022 που ψηφίστηκε πρόσφατα με ισχύ από 9/7/2022 αναφέρει, για τις Χρηματικές επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία από τους ΟΤΑ:
«vi. σε αθλητικά σωματεία για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, εξαιρούνται οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Η παρούσα ισχύει έως τις 31.3.2023.»

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι Δήμοι μπορούν να καλύψουν τις μετακινήσεις αθλητών και ομάδων, που είναι μεγάλο αγκάθι, αθλητών και σωματείων που συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του δήμου.

Από τη Διαύγεια μπορούμε να δούμε πως δεν ήταν λίγοι οι Δήμοι που ενίσχυσαν οικονομικά τις ομάδες τους και κάλυψαν οικονομικά τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με ομάδες που δεν πήραν καμία βοήθεια και αναγκάστηκαν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Ο Δήμος η δημοτική αρχή οφείλουν να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, που αφιερώνουν και χρόνο και χρήματα, για να προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.”

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles