19.1 C
Iliopouli
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλους τους δήμους την Τρίτη 17 Ιανουαρίου με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα

Σε απεργιακή 24ωρη κινητοποίηση προχωρά την Τρίτη 17 Ιανουαρίου η ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη στο δήμο Ξυλοκάστρου και οδήγησε στο θάνατο εργαζομένης καθαριότητας, η οποία εργαζόταν ανασφάλιστη!

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ που συνεδρίασε την Τρίτη (10/01) αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 17 Ιανουαρίου, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10.00 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15) όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Οι εργαζόμενοι με τη δυναμική κινητοποίηση τους καταγγέλλουν τις πρακτικές της δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου αλλά ταυτόχρονα υψώνουν και αγωνιστική φωνή απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το τραγικό δυστύχημα αλλά και λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της εργασίας για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους .

Υπενθυμίζουμε ότι η εργάτρια καθαριότητας που βρήκε τραγικό θάνατο στο Ξυλόκαστρο, δούλευε ανασφάλιστη αφού είχε λήξη η πεντάμηνη σύμβαση με το δήμο πριν περίπου 20 ημέρες από το τραγικό δυστύχημα αλλά συνέχιζε να εργάζεται ανασφάλιστη με «μερoκάματο» .

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles