19.9 C
Iliopouli
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

“Να επεκταθεί τώρα το κοιμητήριο” o Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου συντάσσεται με την πρόταση-λύση του Γαβριήλ Αραμπατζή για το πρόβλημα ταφής στο κοιμητήριο Ηλιούπολης.

Με την πρόταση που έχει διατυπώσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Πόλη που Θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής για λύση στο χρονίζον πρόβλημα ταφής του δημοτικού Κοιμητηρίου Ηλιούπολης, συντάσσεται ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, σε συνέντευξή του στο ilioupolinews.gr.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί κατά της χωροθέτησης του διαδημοτικού κοιμητηρίου στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στη Β΄Ζώνη Υμηττού, προτάσσοντας ως βιώσιμη εναλλακτική λύση την αξιοποίηση του χώρου που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο, πάνω από το ήδη υπάρχον νεκροταφείο, και δεν χρησιμοποιείται. Σημειωτέον ότι το ΣΤΕ δεν αποδέχεται τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στο ΚΥΤ καθώς χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν προτείνεται νομίμως η εγκατάσταση διαδημοτικού νεκροταφείου».

 Το ζήτημα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς το κοιμητήριο έχει φτάσει εδώ και καιρό στα όρια της χωρητικότητάς, ενώ η αναμονή για ταφή φτάνει ακόμα και στις δύο εβδομάδες. Σε συνέντευξή του στο ilioupolinews,ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, έθεσε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην νυν αλλά και στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές. «Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε με κηδεία αναμονής 8 ημερών. Έχουμε φτάσει να κάνουμε αναμονές ταφής πολύ περισσότερες ημέρες και αυτό οφείλεται στο ότι κανένας δήμαρχος στο χτες, αλλά από ό,τι φαίνεται ούτε και στο σήμερα, δεν ενδιαφέρθηκε να λύσει το πρόβλημα. Το κοιμητήριό μας, δεν είναι ένα κοιμητήριο σύγχρονης πόλης αλλά είναι ένα κοιμητήριο μιας τριτοκοσμικής χώρας. Έγιναν λάθη τα οποία οφείλονται στις επιλογές των εκάστοτε δημάρχων οι οποίοι έριχναν χρήματα μέσα στο κοιμητήριο, όχι για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αλλά για να ξοδέψουν τα  χρήματα», ανέφερε ο πατέρας Σεραφείμ.

Παράλληλα τόνισε πως η μόνη λύση είναι η επέκταση του κοιμητηρίου, πρόταση την οποία έχει διατυπώσει και επαναλαμβάνει εδώ και χρόνια ο Γαβριήλ Αραμπατζής. «Ανακαλύφθηκε, κάτι το οποίο θα πρέπει να ξέρουν οι δημοτικές Αρχές του σήμερα και του χτες, από μια παράταξη της αντιπολίτευσης, ότι ο υφιστάμενος ύπερθεν του κοιμητηρίου χώρος και όπισθεν του ναού, στους χάρτες, είναι χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο. Ο δε δρόμος που υπάρχει και μάλιστα ασφαλτοστρωμένος, ως προέκταση της οδού Μανιακίου, είναι ανύπαρκτος καθώς στα τοπογραφικά φαίνεται πως είναι κοιμητήριο. Να επεκταθεί τώρα το κοιμητήριο, διότι οι συζητήσεις δεν είναι σημερινές και απλώς κωλυσιεργούμε με πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είχαμε λύσει χτες», ήταν τα λόγια του πατέρα Σεραφείμ.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles