21.5 C
Iliopouli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Ηλιούπολη: Το Μήνυμα Της Παράταξης “Η Πόλη που θέλω”-Γαβριήλ Αραμπατζής για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 22 Μαρτίου

Το νερό δεν είναι μόνο βασική ανθρώπινη ανάγκη, αλλά είναι επίσης ζωτικός πόρος για το περιβάλλον και την οικονομία μας. Ωστόσο, η πρόσβαση σε ασφαλές και καθαρό νερό παραμένει μια σημαντική πρόκληση για όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, είναι σημαντική για να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό. Δεν πρέπει να εμπορευματοποιείται ή να ιδιωτικοποιείται προς όφελος λίγων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε προσιτό, ασφαλές και καθαρό νερό.

Η ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των πλημμυρών, της ξηρασίας, της έλλειψης και της ρύπανσης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συνεισφέρει στη συνδυασμένη επίτευξη των Στόχων 6 και 13 του ΟΗΕ. για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα μέτρα για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με το νερό, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων, που αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας της σύγχρονης αλλά και μελλοντικής κοινωνίας.

Ας δεσμευτούμε λοιπόν όλοι για την προστασία των υδάτινων πόρων μας και ας υποστηρίξουμε πολιτικές που προωθούν τη δημόσια διαχείριση του νερού και να διασφαλίσουμε ότι το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό και για τις επόμενες γενιές.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles