15.8 C
Iliopouli
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηλιούπολη και ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για την τραγωδία στα Τέμπη 

Στις 7 Μαρτίου 2023 το απόγευμα, πολίτες όλων των ηλικιών στην Ηλιούπολη, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Παρά την έντονη καταιγίδα, οι άνθρωποι παρέμειναν στο σημείο διαμαρτυρίας με ομπρέλες, για να εκφράσουν το θυμό και την θλίψη τους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Αργότερα όταν ο καιρός το επέτρεψε , οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης, συνοδευόμενοι από τους εκπροσώπους φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων που οργάνωσαν τη δράση διαμαρτυρίας. Στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου κατέληξε η συγκέντρωση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων και συμβολικά απελευθερώθηκαν χάρτινα φαναράκια στον ουρανό.

Επιπλέον, στη διαμαρτυρία βρέθηκαν αρκετοί αιρετοί από τη διοίκηση και την αντιπολίτευση του δήμου, που λίγο νωρίτερα  στο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε ψήφισμα από την κα Τσατσούλη για την τραγωδία στα Τέμπη. Δυσαρέσκεια προκαλεί  η στάση της παράταξης του κ. Ευσταθίου που καταψήφισε και το ψήφισμα δεν ήταν ομόφωνο. Το ψήφισμα υπερψήφισε η διοίκηση του Δήμου και οι δημοτικές παρατάξεις « Ηλίου- Πόλις ανθρώπινη πόλη» , «Η Πόλη που θέλω»  και η «Λαϊκή συσπείρωση». Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων Γαβριήλ Αραμπατζής, Τασία Τσατσούλη και Θεόδωρος Παπαδάτος συμμετείχαν και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Το ψήφισμα είχε ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης , εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό των δεκάδων ,νέων στην πλειοψηφία τους , συνανθρώπων μας,  στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει την συμπαράσταση και τα  συλλυπητήρια του  στις οικογένειες τους.
Θεωρούμε και επιβεβλημένη και αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών.
Αυτή η τραγωδία έχει και  ένοχο και αίτια.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του δικτύου των  σιδηροδρόμων .
Το όποιο «ανθρώπινο λάθος»  δεν μπορεί να συγκαλύψει τις διαχρονικές ευθύνες  των κυβερνήσεων  για τα εγκληματικά  κενά  στην ασφάλεια του δικτύου  και  την ευθύνη  της ιδιωτικής εταιρείας που από το 2017 εκμεταλλεύεται το δίκτυο των σιδηροδρόμων  στην χώρα,  με την γενναία μάλιστα χρηματοδότησή της από το  κράτος !!.
Κανενός είδους συγκάλυψη. Το τίμημα που έχουμε πληρώσει ως λαός και νεολαία είναι  βαρύ και επαναλαμβανόμενο  για να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!. 
 Δεν μπορεί ο λαός μας  να ανεχτεί  ότι η  ασφάλεια  επιβατών και  εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές θα  θυσιάζεται  μπροστά στα κέρδη των εταιρειών. Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση, για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων
».

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles