32 C
Iliopouli
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Μεθεόρτιος Εσπερινός και Λιτανεία της Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη

Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Τιμόθεου και Μαύρας τελέσθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμόθεου και Μαύρας Ηλιουπόλεως.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.

Με το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση της εικόνας και Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας, με προεξάρχοντα τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου.

Προ της απολύσεως, ο π. Σεραφείμ, ευχήθηκε στους παρισταμένους και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. «Οι Άγιοί μας να είναι εκείνοι που θα μας δίνουν τη δύναμη της μαρτυρίας τους στον σύγχρονο κόσμο», τόνισε. Ύστερα, αναφέρθηκε στην Υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστί» στην Αθήνα από τον Άγιον Όρος. Εν συνεχεία, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα.

Με την σειρά του, ο Πρωτοπρ. Χαράλαμπος Γεωργαντάς, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους Ιερείς αλλά και πιστούς, του κάλεσε να παρευρεθούν στην Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ελένης εκ Σινώπης του Πόντου την Παρασκευή το απόγευμα.

Δεκάδες πιστοί τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη Λιτανευτική πομπή προκειμένου να λάβουν τη χάρη κι ευλογία της Αγίας Μαύρας.

Στον μεθεόρτιο Εσπερινό, όσο και στη Λιτανευτική πομπή συμμετείχαν δεκάδες πιστοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» και υποψήφιος Δήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής, η Δημοτική Σύμβουλος Άντα Καραχάλιου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλος , ο Στάθης Ψυρρόπουλος επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ο Τάσος Ευσταθίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Καρανδρέας  κ.ά.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles