20 C
Iliopouli
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος όλων των Ηλιουπολιτών, Γαβριήλ Αραμπατζής, έδωσε το παρών στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος όλων των Ηλιουπολιτών, Γαβριήλ Αραμπατζής βρέθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το πρωί στην εκδήλωση μνήμης για τα 103 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Η Τρυγόνα», σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, στο μνημείο των Ποντίων (Μαρ. Αντύπα και Τζουμαγιάς).

«Η αναγνώριση και η διάδοση της αλήθειας της είναι σημαντικές για την δικαιοσύνη στις ήμερες μας και οι 353.000 ψυχές Ποντίων επιζητούν δικαιοσύνη και διεθνή αναγνώριση. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η δικαίωση των θυμάτων και η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα. Ο Ποντιακός Ελληνισμός, με το ανάστημά του κατάφερε να μείνει όρθιος και να επιβιώσει παρά τα δεινά που υπέστη.», υπογραμμίζει ο κ. Αραμπατζής.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles