20.2 C
Iliopouli
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Συνεργασία Πλατφόρμας Διαλόγου Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη με τον Δήμαρχο

 “Αντιδράσεις και συζητήσεις για την προεκλογική απόφαση της τοπικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ”

Η “Πλατφόρμα Διαλόγου Για Την Αυτοδιοίκηση Στην Ηλιούπολη” ανακοίνωσε επισήμως την προεκλογική συνεργασία της με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις στην πολιτική σκηνή. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία αποτελείται από σημαντικά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στενούς δεσμούς με το κόμμα τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Πριν την απόφαση αυτή, μέλη της πλατφόρμας είχαν αποχωρήσει από την παράταξη “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη” που είχε λάβει επίσημη υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε προβληματισμό για τον χρόνο που επιλέχθηκε να γίνει, μόλις δύο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Έχει ξεσπάσει πόλεμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μερικά σχολεία αναφέροντας την κίνηση αυτή ως “τελευταία πράξη της αποστασίας” και εκφράζοντας ανησυχία για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην εκλογική διαδικασία.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις και τις συζητήσεις, εκφράζονται ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του δημάρχου ή για ένδειξη φόβου και ανησυχίας. Οι κριτικοί της κίνησης καταφέρονται στο γεγονός ότι η προεκλογική συνεργασία ανακοινώθηκε ακριβώς πριν τις εκλογές, μερικοί εκφράζοντας ανησυχία για τον τρόπο που επηρεάζει την πολιτική ατζέντα και την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στα σχόλια αναφέρεται επίσης η σύγκριση με την παλαιότερη συνεργασία του ΚΚΕ με τη δεξιά και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, με αρκετούς να εκφράζουν απογοήτευση για την πορεία της δημοτικής παράταξης.

Η Ανακοίνωση για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από την πλατφόρμα Διαλόγου και Συντονισμού για την Αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη.

“Η Πλατφόρμα Διαλόγου και Συντονισμού για την Αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη δημιουργήθηκε από ενεργούς προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες με πολύχρονη προσφορά στα δημοτικά της πόλης μας, που επιθυμούν να συνδράμουν καθοριστικά ώστε η Ηλιούπολη να αποτελεί στο μέλλον μία πόλη με σύγχρονες υποδομές, κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη με σεβασμό στον πολίτη, που εμπνέεται από τις ριζοσπαστικές ιδέες και καινοτόμες ευρωπαϊκές τάσεις στην αυτοδιοίκηση. Στόχος μας είναι ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό κίνημα στην Ηλιούπολη που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και στους κατοίκους της, με διαφάνεια και διαβούλευση, που θα επενδύει στην πολυφωνία και την δημοκρατία.

Ανακοινώνουμε σήμερα την απόφαση μας να υποστηρίξουμε το νέο αυτοδιοικητικό συνδυασμό ‘’ Ενωμένοι για την Ηλιούπολη’’ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023. Πιστεύουμε βαθιά ότι μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις με μοναδικό σκοπό το καλό της πόλης, μπορούμε να διαμορφώσουμε νικηφόρες συμμαχίες και συνεργασίες με εντιμότητα και σεβασμό σε όλες τις απόψεις.

Η Πλατφόρμα Διαλόγου και Συντονισμού για την Αυτοδιοίκηση στην Ηλιούπολη είμαστε μια δημοκρατική, προοδευτική , αριστερή κίνηση που συμμετέχει στα κοινά της πόλης με αίσθημα ευθύνης, απορρίπτοντας τον στείρο καταγγελτικό λόγο και την ανέξοδη διαμαρτυρία. Επιλέγουμε να συνεργαστούμε σε βάση αρχών και συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί, ένα προγραμματικό πλαίσιο θέσεων με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και προοδευτικό πρόσημο για την αναβάθμιση της Παιδείας στην πόλη, για την ανάδειξη του Πολιτισμού, την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, την διεύρυνση της δημοκρατίας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και των υποδομών, την ανάπτυξη της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση του δικαιώματος στην πόλη.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας, που χρόνια συμπορευόμαστε, να στηρίξουν τη νέα δημοτική παράταξη και το πρόγραμμα της και να δώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη μάχη, Ενωμένοι για την Ηλιούπολη.”

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles