32 C
Iliopouli
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δόθηκε οριστική λύση στο θέμα της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα των 104 στρεμμάτων που βρίσκονται και τα θέατρα Βράχων.

Η ανάρτηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και π. Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τα θέατρα Βράχων, τα θέατρα της καρδιάς μας, της νιότης μας, της ιστορίας μας, της πολιτιστικής παρακαταθήκης και κληρονομιάς δεκαετιών, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένουν στους πολίτες των Δήμων Βύρωνα και Υμηττού- Δάφνης οριστικά και αμετάκλητα!

Αυτή είναι η πρώτη απόφαση του Πρωθυπουργού χθες, λίγη ώρα πριν την πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και λίγες ώρες μετά την επίσημη επανεγκατάστασή του στο Μέγαρο Μαξίμου!

Το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και τα άμεσα αντανακλαστικά της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έρχονται να αποκαταστήσουν οριστικά και αμετάκλητα τις πολιτιστικές παρακαταθήκες των αειμνήστων Δημάρχων Δημήτριου Νικολαΐδη και Ανδρέα Λεντάκη και το όραμα και κληρονομιά της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη. Μετά από δικαστικές περιπέτειες δεκαετιών και παρά την αρνητική εξέλιξη της απόφασης του Αρείου Πάγου, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει την καταβολή του κόστους αποζημίωσης απόκτησης των 104 στρεμμάτων μέσα από νομικές διαδικασίες αγοράς ή απαλλοτρίωσης της έκτασης, όσο και την απόδοσή της στους κατοίκους των ιστορικών μας Δήμων.

Ο Πολιτισμός για όλους όσους τον υπηρετήσαμε εκεί, στη Σκιά των Βράχων του Υμηττού, αποτελεί όχι μόνο προτεραιότητα αλλά στοίχημα ευθύνης απέναντι στη ιστορία και τους συμπολίτες μας. Απ’ όπου και αν υπηρετούμε ως δημόσιοι λειτουργοί την πατρίδα, η καρδιά μας και το μυαλό μας παραμένει στις γειτονιές μας και θα προσπαθούμε πάντα να είμαστε χρήσιμοι σε αυτές και τους συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για τα άμεσα αντανακλαστικά του και την εξαιρετική συνάδελφο Λίνα Μενδώνη για την ευαισθησία της και στο θέμα της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα των ιστορικών θεάτρων μας!

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles