16.5 C
Iliopouli
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Τρισάγιο στη Μνήμη των Πυροσβεστών που έπεσαν στην πυρκαγιά στον Καρέα, στις 22-7-1998

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, καθώς και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998, τελέστηκε εχθές, Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο, τον Πατέρα Χαράλαμπο Γεωργαντά Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  της Αγίας Μαύρας και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  της Αγίας Μαρίνης, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Το «παρών» στην Επιμνημόσυνη δέηση, έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής , ο οποίος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει : “25 χρόνια μετά, βρεθήκαμε εκεί που η φωτιά έσβησε τις ζωές τους, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των ηρώων, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, σκεπτόμενοι τη θυσία τους .

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος εκπροσώπησαν ο Διοικητής του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχος Δημήτριος Τζαμάλης και ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μπαλαούρας.

Στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων , παρέστησαν ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ, οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας από Ηλιούπολη, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Καισαριανή, Παπάγου – Χολαργού, εκπρόσωποι Δήμων γύρω από τον Υμηττό, εκπρόσωποι Εθελοντών Π.Σ., εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ. και των ενώσεων αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles