14.9 C
Iliopouli
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Κανένα ποσό, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού. 805.000€ καλείται να καταβάλει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στην οικογένεια του 13χρονου.

Το ποσό των 805.000€ καλείται να καταβάλει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στην οικογένεια του αδικοχαμένου 13χρονου που έχασε τη ζωή του στις 27 Απριλίου 2014 στο Λουνα Πάρκ που λειτουργούσε στη συμβολή των οδών Γούναρη και Λ. Κύπρου στο Ελληνικό.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης παραχώρησε τον χώρο για την εγκατάσταση της εν λόγω επιχείρησης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η επιχείρηση δεν προχώρησε σε έκδοση άδειας λειτουργίας ποτέ, με αποτέλεσμα να λειτουργεί χωρίς κανένα έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας με τραγικά αποτελέσματα.

Κανένα ποσό, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού.

Το χρονικό

Ήταν Απρίλιος του 2014 μεσημέρι Κυριακής, γύρω στις 16:00 το απόγευμα. Δύο γονείς όπως πολλοί άλλοι αποφασίζουν να πάνε τα παιδιά τους στο Λουνα Παρκ της περιοχής στο Ελληνικό. Τίποτα όμως δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε εκεί. Τα δύο παιδιά βρίσκονταν μέσα σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο και έπαιζαν σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα. Οι δυνατοί άνεμοι ωστόσο, σήκωσαν τον κύλινδρο μαζί με τα δύο αδελφάκια και το «πέταξαν» σε μεγάλη απόσταση και από ύψος.

Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτύπησε στα μεταλλικά κιγκλιδώματα άλλου παιχνιδιού και στο έδαφος όπου υπήρχαν και διάσπαρτα αδρανή και μη υλικά με αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών. Άμεση ήταν η αντίδραση όσων παρευρίσκονταν στο λούνα παρκ.

Το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή του δυστυχήματος άμεσα και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων».

Το 13χρονο παιδί διεκομίσθη άσφυγμο και απνοϊκό σε μυδρίαση και αμέσως άρχισαν προσπάθειες ανάνηψης επί 50 περίπου λεπτά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Τα πιστοποιητικά κάνουν λόγο για σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλία.

Η αδελφή του εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς διαγνώσθηκε με θλάσεις και στους δύο πνεύμονες.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles