20.6 C
Iliopouli
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Απορρίπτει το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόπειρα για διαδημοτικό κοιμητήριο των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ στο Πρακτικό Επεξεργασίας, 146/2022, επιστρέφει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Καθορισμός ζωνών προστασίας, Χρήσεων γης και μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων και περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου» με την παρατήρηση ότι αυτό «προτείνεται εν μέρει νομίμως».

Τι Προβλέπεται Για το διαδημοτικό κοιμητήριο των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου.

KYT Ηλιούπολης

Το ΣΤΕ δεν αποδέχεται τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου καθώς «δεν προκύπτει επαρκώς ο λόγος δημοσίου συμφέροντος». Χαρακτηριστικά αναφέρει «δεν προτείνεται νομίμως η εγκατάσταση διαδημοτικού νεκροταφείου των Δήμων Ηλιούπολης και Αλίμου εντός της ίδιας ζώνης, εφόσον πρόκειται περί νέας δραστηριότητας και από τα στοιχεία του φακέλου δεν προκύπτει επαρκώς ο λόγος δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλει την εγκατάσταση του κοιμητηρίου αυτού στη συγκεκριμένη θέση.»

Η μοναδική πλέον λύση για το πρόβλημα του κοιμητηρίου στην περιοχή μας είναι αυτή που έχει προτείνει ο Επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» και υποψήφιος Δήμαρχος για το 2023 Γαβριήλ Αραμπατζής με την επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου.

 Τι Προβλέπεται Για το Κ.Υ.Τ.

Αποδέχεται την εγκατάσταση του ΚΥΤ Ηλιούπολης – Αργυρούπολης στη Ζώνη Ε4 με τη χρήση τεχνολογίας «κλειστού τύπου». Χαρακτηριστικά αναφέρει «Στη Ζώνη Ε4 επιτρέπεται πλέον η λειτουργία του Κ.Υ.Τ. Αργυρούπολης. Η ρύθμιση τίθεται νομίμως, εφόσον η λειτουργία του Κ.Υ.Τ. στη συγκεκριμένη θέση, σύμφωνα με τη μελέτη και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, κρίνεται ως απαραίτητη για την ασφαλή και ομαλή ηλεκτροδότηση της Αττικής, και τίθεται υπό την προϋπόθεση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων με τη χρήση τεχνολογίας κλειστού τύπου.»

Απόσπασμα από το πρακτικό επεξεργασίας του ΣΤΕ 146/2022

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles