23.7 C
Iliopouli
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Συνεχίζεται η έκθεση “Ο Ήλιος της Δικαιοσύνης”

Μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, συνεχίζεται  η έκθεση αγιογραφίας με έργα του αρχιμανδρίτου Ευσέβιου Μεάντζια, στο εκθεσιακό κέντρο του δήμου Ηλιουπόλεως, λεωφόρο Ειρήνης 14-16.

H έκθεση πραγματοποιείται με την αιγίδα και την ευγενική στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Δήμου και του  Βρεφονηπιακού Σταθμού “Η Αγία Μαρίνα”, με ώρες λειτουργίας 11.00π.μ. – 13.30π.μ. & 17.30μ.μ. – 20.30μ.μ.

Στις 23 Δεκεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης από τον δήμαρχο Ηλιουπόλεως Γεώργιο Χατζηδάκη. Προηγουμένως έγινε ευλογία δια αγιασμού και ανάγνωση σχετικής ευχής από τον επίσκοπο Βερενίκης Χρυσόστομο Β’. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου ο πρώην Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Θεόδωρος Γεωργάκης, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Σεφτελής, Σταύρος Γεωργάκης και Ιωάννης Πούλος καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Πόλη που θέλω” Γαβριήλ Αραμπατζής.

Για την έκθεση μίλησε η καθηγήτρια θρησκευτικής εικονογραφίας του τμήματος κοινωνικής θεολογίας και θρησκειολογίας της θεολογικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοτίμα Λιαντίνη και για τον εκθέτη καλλιτέχνη, ο διδάκτωρ παιδαγωγικών του πανεπιστημίου ανθρωπιστικών σπουδών του Στρασβούργου, αρχιερατικός επίτροπος της ΙΕ΄ αρχιεπισκοπικής περιφερείας, πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Κερμελής ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση Νίκου Καζαντζάκη και Φώτη Κόντογλου στο ναό της Περιβλέπτου στο Μυστρά.

Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Κερκυραίων Ηλιουπόλεως και ομόρων δήμων “οι Φαίακες”, υπό την διεύθυνση της μουσικού Θεοδώρας Μουρμούρη, παρουσίασε επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα άσματα.

Τέλος ο δημιουργός ευχαρίστησε διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο με τίτλο    «Η ευγνωμοσύνη για την Έκθεση μου»: Δοξάζοντας την Αγία Τριάδα, τον μόνο αληθινό Θεό μας, θέλω να εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριο κύριο Ιερώνυμο για την πατρική ευλογία να πραγματοποιηθεί η έκθεση μου ” Ο Ήλιος της Δικαιοσύνης ” υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και του βρεφονηπιακού Σταθμού Αγία Μαρίνα.

Γι’ αυτό το λόγο θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βερενικής κύριο Χρυσόστομο που τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και με την παρουσία του ως πρώην προϊστάμενος του ναού της Αγίας Μαρίνας έφερε σε όλους μας μεγάλη χαρά!

Βαθιά ευγνωμοσύνη οφείλω στον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο, κύριο Γεώργιο Χατζηδάκη και τον Αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Σεφτελή και όλους τους συνεργάτες τους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση μου!

Στον πολυσέβαστο εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ΙΕ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, τον πρωτοπρεσβύτερο Ευθύμιο Κερμελή, ο οποίος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου έκανε μια θαυμάσια ομιλία εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη!

Μεγάλο ευχαριστώ οφείλω όσο ζω στον Γέροντα μου τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης και ιερατικό προϊστάμενο του Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης ο οποίος έκανε πολλές θυσίες για να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση.

Βαθιά ευγνωμοσύνη οφείλω στην αξιότιμη καθηγήτρια της θρησκευτικής εικονογραφίας του Τμήματος Θρησκειολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κυρία Διοτίμα Λιαντίνη, η οποία με την εμπνευσμένη ομιλία της μας ταξίδεψε στον κόσμο της βυζαντινής και αναγεννησιακής τέχνης.

Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στην Χορωδία των Κερκυραίων που με το πανέμορφο μουσικό πρόγραμμα τους λάμπρυναν τα εγκαίνια της έκθεσης μου.

Με βαθιά συγκίνηση θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αγαπημένους πατέρες που ήρθαν, π. Μιχαήλ Γιαννάτο, π. Παναγιώτη Κούκουνα, π. Νεκτάριο Μαμαλούκο και τον αδελφό πατέρα Δαμασκηνό Φυλακτό και όλους τους αδελφούς και αδελφές, φίλους και φίλες, γνωστούς και άγνωστους που ήρθαν στα εγκαίνια της Έκθεσης μου και όλους που ήθελαν να έρθουν αλλά εξαιτίας υποχρεώσεων δεν μπορούσαν. Επίσης θέλω να εκφράζω την ευγνωμοσύνη σε όλους θέλουν και σκοπεύουν να επισκεφτούν την έκθεση μου.

Στο τέλος θέλω να ευχαριστήσω την Πρέσβη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κυρία Milica Ristovic Krstic που σήμερα επισκέφτηκε την έκθεση μου.

Να είστε όλοι χαρούμενοι και ευλογημένοι και να έχετε καλά Χριστούγεννα με υγεία αγάπη και χαρά!!!

Αρχιμανδρίτης Ευσεβιος Μεαντζια”

Τα σχέδια με το μολύβι.

– “Η Παναγία με νήματα” κατά τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, 35Χ50 cm, 2018

– “Η Αγία Οικογένεια” κατά τον Ραφαήλ, 35Χ50 cm, 2018

– “Η Παναγία στο λιβάδι” κατά τον Ραφαήλ, 21Χ35 cm, 2018

– “Η Παναγία με σταφύλια” κατά τον Pierre Mignard, 35Χ50 cm, 2018

– “Η Μεταμόρφωση του Κυρίου” κατά τον Ραφαήλ, 50Χ70 cm, 2018

– “Ο Νυμφίος” κατά τον Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, 21Χ35 cm, 2018

– “Αναστημένος Χριστός” κατά τον Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, 50Χ70 cm, 2018

– “Η Αποκαθήλωση” κατά τον Μιχαήλ Άγγελο, 50Χ70 cm, 2018

– “Η Σταύρωση του Αποστόλου Πέτρου” κατά τον Καραβάτζο, 50Χ70 cm, 2019

– “Άγιος Ιερώνυμος” κατά τον Καραβάτζο, 70Χ50 cm, 2019

– “Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης”, 35Χ50 cm, 2019

– “Ο γέρος κιθαριστής” κατά τον Πάμπλο Πικάσο, 35Χ40 cm, 2019

Έργα αγιογραφίας σε χαρτί σε καιρό αποκλεισμού.

– “Αναστημένος Χριστός” κατά τον Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, 50Χ70 cm, 2021 

– “Ευαγγελισμός”, 50Χ70 cm, 2021

– “Ιησούς Χριστός ο Θεραπευτής”, 35Χ50 cm, 2021

– “Παναγία η Οδηγήτρια”, 35Χ50 cm, 2021

– “Άγιος Νεκτάριος”, 50Χ70 cm, 2021 

– “Η Αγία Τριάδα” κατά τον Αντρέι Ρουμπλιόφ, 50Χ70 cm, 2022

– “Τι Τρίπτυχο του Ναού της Αγίας Σοφίας”, 70Χ50 cm, 2022

– “Η Παναγία και Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός προσεύχονται στον Εσταυρωμένο να σώσει τον κόσμο από τον Κορονοϊό”, 35Χ50 cm, 2020

– “Άγιοι Νεομάρτυρες από την πόλη Glina”, 50Χ70 cm, 2022- “Παναγία η Πελαγονίτισσα”, 35Χ50 cm, 2021  

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles