14.2 C
Iliopouli
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Υποδοχή των «Αχράντων Παθών» στην Ηλιούπολη

Με κάθε επισημότητα και αισθήματα θρησκευτικής ευλάβειας υποδέχθηκε ο κλήρος και ο λαός της Ηλιούπολης τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2023 στα προπύλαια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, προερχόμενα από την ιστορική Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Αφού τελέσθηκε η προβλεπομένη επίσημη υποδοχή και ο Κατανυκτικός Εσπερινός ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου  ευχαρίστησε του Πατέρες για τον κόπο που υποβλήθηκαν να φέρουν τα «χαριτόβρυτα Άχραντα Πάθη» από την Πελοπόννησο, τα οποία περιλαμβάνουν τεμάχια του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, του Ακανθίνου Στεφάνου, του Σπόγγου και της Χλαμύδος, καθώς και μέρος της κώμης του Τιμίου και ενδόξου Τιμίου Προδρόμου. Τα ανεκτίμητης πνευματικής αξίας «Άχραντα Πάθη» εδωρήθησαν τον 14ο αιώνα από τους Παλαιολόγους Άρχοντες της Πελοποννήσου στον ιδρυτή και κτήτορα της Μονής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας όσιο Λεόντιο και από τότε με την χάρη του Θεού φυλάσσονται ως ιερά θησαύρισμα στην ιστορική αυτή ιερά Μονή.

Ο  π.Σπυρίδων Κατραμάδος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης  υπενθύμισε, ότι τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου «δεν ενεργούν μαγικά» , αλλά θέλουν τη δική μας συμμετοχή και επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία για την πόλη μας και για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Τα Κειμήλια θα τίθενται προς προσκύνηση στον Ι. Ναό, καθημερινά από τις 7.30 μέχρι τις 22.00 έως και το Σάββατο του Λαζάρου το πρωί της 8ης Απριλίου

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 3/04/2023 20.00 ΤΕΛΕΣΗ Ι. ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ – ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
  • ΤΡΙΤΗ 4/04/2023 19.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ – ΟΜΙΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Ι. ΜΟΝΗΣ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 5/04/2023 19.30 ΤΕΛΕΣΗ ΒΡΑΔΙΝΗΣ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • ΠΕΜΠΤΗ 6/04/2023 20.00 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ Ι. ΚΑΘΕΔΡ. ΝΑΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ & ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/04/2023 19.00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΙΚΡΟΎ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 8/04/2023 7.30 – 10.00 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΛΑΖΑΡΟΥ) 11.00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓ. ΠΑΘΩΝ

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, οι Βουλευτές Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δ, Χατζηδάκης, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» και υποψήφιος Δήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής, η Δημοτική Σύμβουλος Άντα Καραχάλιου, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλος , ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Γιωργάκης, η αντιδήμαρχος Χριστίνα Σερέτη, ο Στάθης Ψυρρόπουλος επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ο Τάσος Ευσταθίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Καρανδρέας  κ.ά.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles