16.5 C
Iliopouli
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Ελεύθερη  με περιοριστικούς όρους η γυναίκα που έκανε κλοπές με τη μέθοδο της… αγκαλίτσας σε Ηλιούπολη Άλιμο Γλυφάδα

Στην παράδοξη υπόθεση κλοπών και ληστειών, η γυναίκα και ο συνεργός της αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους, παρά τις κατηγορίες εναντίον τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα, πριν οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη, αποζημίωσε τα 4 θύματά της.

Η υπόθεση ξεκίνησε την πρωία της 19ης Μαΐου, όταν ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα κλοπής έξω από το σπίτι της στην Ηλιούπολη. Μια άγνωστη γυναίκα με μαύρα ρούχα την πλησίασε, την αγκάλιασε και της αρπάζει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε. Ωστόσο, ένας περαστικός παρενέβη και ακινητοποίησε τη δράστιδα. Ο άνδρας συνεργός που βρισκόταν μαζί με τη γυναίκα με τα μαύρα ρούχα διέφυγε με το αυτοκίνητο.

το θύμα περιγράφει Στην κατάθεσή της:

«Βρισκόμουν επί  της οδού Χίου  όταν με προσέγγισε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι και η άγνωστη γυναίκα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και με ρώτησε τι κάνω. Εγώ δεν της απάντησα γιατί δεν την γνώριζα και τότε αυτήν με έπιασε από τον λαιμό ασκώντας μου βία και τράβηξε μια χρυσή αλυσίδα που  φορούσα. Εγώ αμέσως φώναξα βοήθεια και τότε ένας περαστικός με μηχανή σταμάτησε και την ακινητοποίησε και της έπεσε και η αλυσίδα που μου πήρε. Ο άγνωστος άντρας που ήτανε μαζί της ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.»

Ένας γείτονας που παρατηρούσε τη ληστεία από το μπαλκόνι περιγράφει στους αστυνομικούς:

«Βρισκόμουνα στο μπαλκόνι  στον 1ο όροφο της οικίας μου όταν είδα μία ηλικιωμένη γυναίκα να κατεβαίνει το δρόμο και στην συμβολή των οδών Χίου και Ταμπά την προσέγγισε μια  άλλη  γυναίκα νεαρή , την ρώτησε τι κάνεις και την αγκάλιασε. Η ηλικιωμένη γυναίκα σάστισε προφανώς γιατί δεν την γνώριζε και τότε η νεαρή γυναίκα την ξαναγκάλιασε  και τότε άκουσα την ηλικιωμένη να φωνάζει βοήθεια και  ότι  την κλέψανε. Τότε είδα έναν κύριο με μηχανή που βρισκότανε στην γωνία και του φώναξα να σταματήσει γιατί κάτι μάλλον έγινε και παράλληλα βλέπω και ένα αυτοκίνητο να προσεγγίζει το  σημείο και να σταματάει. Ο γείτονας τότε με την μηχανή ακινητοποίησε την νεαρή γυναίκα φώναξε και στον  οδηγό του αυτοκίνητου να σταματήσει και είπε σε εμένα να φωνάξω την αστυνομία. Το αυτοκίνητο τότε ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Μετά  από λίγα λεπτά κατέφθασε και μια ομάδα ΔΙΑΣ η οποία και συνέλαβε την δράστιδα.»

Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τη γυναίκα επ αυτοφόρω και ανακαλύπτουν  ότι και άλλα άτομα έχουν πέσει θύματά της.

Όπως ένας ηλικιωμένος τον περασμένο Μάρτιο στον Άλιμο ο οποίος περιγράφει στις αρχές:

«Ενώ βρισκόμουν μπροστά από το σπίτι μου, με πλησιάζει μια άγνωστη γυναίκα, κανονικής σωματικής διάπλασης, με ύψος περίπου 1.60 με μαύρα μαλλιά που φορούσε μαύρο κολάν με μαύρη μπλούζα, και μαύρα γυαλιά ηλίου και μόλις έφτασε σχεδόν δίπλα μου με αγκαλιάζει και άρχισε να με ρωτάει, μιλώντας καθαρά ελληνικά, τι κάνω . Εγώ αντέδρασα και την ρώτησα τι κάνει  και ποια είναι, και τότε  αυτή μου απάντησε λέγοντας μου ότι έμενε παλιά στην γειτονιά.

Εγώ επειδή ξαφνιάστηκα την ρώτησα να μου πει το όνομα μου, και αυτή μου απάντησε το όνομα «Χρήστος»- Τότε αυτή μου απάντησε με την φράση «λάθος – λάθος», και έφυγε .Στην συνέχεια κινήθηκα προς το σημείο που η κοπέλα έφυγε όμως μετά  δεν κατάφερα να την εντοπίσω. Όταν μετά  από λίγη ώρα ήρθε ένας φίλος μου και του περιέγραψα τι είχε συμβεί, ψάχνοντάς τις τσέπες του μπουφάν και του παντελονιού που φορούσα διαπίστωσα ότι δεν είχε αφαιρεθεί κάτι. Ψάχνοντας τον σταυρό και την αλυσίδα που φορούσα στο λαιμό, αυτός είχε αφαιρεθεί. O σταυρός ήταν χρυσός, και δεν μπορώ να προσδιορίσω την αξία του.»

Άλλο ένα θύμα του διδύμου των «χρυσοδάκτυλων ποντικών του δρόμου», μια 83χρονη από τη Γλυφάδα: «Στις 14:00 περίπου ώρα 19ης Φεβρουαρίου 2023, αφού πραγματοποίησα ανάληψη χρημάτων από ATM της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Θεομήτορος στην περιοχή του Αλίμου, με πλησίασε μια άγνωστη γυναίκα και με βιαστικές κινήσεις με αγκάλιασε προτού εγώ προλάβω να αντιδράσω. Κατά τη διάρκεια του εναγκαλισμού μιλούσε συνέχεια και με ρωτούσε τι κάνω. Μετά από ελάχιστο χρόνο, η γυναίκα με χαιρέτησε και έφυγε πεζή μέσω της οδού Θεομήτορος προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από διάστημα περίπου πέντε λεπτών, διαπίστωσα ότι μου έχει αφαιρεθεί μια χρυσή αλυσίδα λαιμού αξίας περίπου 300€. ».

Στην παράδοξη αυτή υπόθεση κλοπών και ληστειών που συγκλόνισε την Ηλιούπολη, οι δράστες τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο συνεργός της γυναίκας, έμπορος χαλιών από τη Βέροια, και η ίδια κατηγορούνται για κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι παρά τις κατηγορίες εις βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles