16.3 C
Iliopouli
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Στις εκδηλώσεις της ιστορικής Μονής Ρεκίτσης ο Γαβριήλ Αραμπατζής για τον ήρωα της ελληνικής επανάστασης Παπαφλέσσα

Εκδηλώσεις στη Μονή Ρεκίτσας στο Δυρράχι Πραγματοποιήθηκαν την  Τεταρτη 16 Αυγούστου 2023 οι εκδηλώσεις στη Μονή (Αγίου Γεωργίου) Ρεκίτσας της Κοινότητας Δυρραχίου του Δήμου Μεγαλόπολης.

 Στη Μονή μόνασε για μερικά χρόνια ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης Παπαφλέσσας. Στις 18 Αυγούστου 1817 ο Παπαφλέσσας αποχώρησε από τη Μονή Ρεκίτσας, έπειτα από πιέσεις που είχε από τον Τούρκο Διοικητή Λεονταρίου και μετακινήθηκε προς Επτάνησα, Κωνσταντινούπολη και Μολδοβλαχία, κηρύττοντας την ανάγκη της απελευθέρωσης της Ελλάδας. Η Έξοδος του από τη Μονή Ρεκίτσας τιμάται ως ξεχωριστό γεγονός. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη διεξαγωγή αγώνα δρόμου Δυρράχι – Ρεκίτσα προς τιμή του ήρωα με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Λιθάρου της κοινότητας Δυρραχίου. Στη συνέχεια ακολούθησαν: η τέλεση της επίσημης δοξολογίας στην Ιστορική Μονή Ρεκίτσης, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή του τιμώμενου Μοναχού. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και oι παραδοσιακοί χοροί. Στο τέλος έγινε η απονομή των επάθλων στους αθλητές της διαδρομής Δυρράχι – Ρεκίτσα. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης και άγημα Στρατού .

Στη Φωτογραφία Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Προέδρος Κοινότητας Κωνσταντίνος Τζούβελης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νικήτας Τζούβελης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles