29.9 C
Iliopouli
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Οι Εργαζόμενοι του Δήμου κατηγορούν τη δημοτική αρχή για τα κακώς κείμενα στην καθαριότητα

Εδώ και αρκετό καιρό η καθαριότητα της πόλης έχει γίνει θέμα συζήτησης και ανησυχίας. Αλλεπάλληλα τα ερωτήματα σε πολλά τα δημοτικά συμβούλια, αλλεπάλληλες οι ερωτήσεις απο δημοτικές παρατάξεις για την αγανάκτηση των πολιτών.

Πρόσφατα είδαμε δημοσιεύματα όπως “Τα σκουπίδια και τα μπάζα στον χώρο του γκαράζ δείχνουν την ανάγκη μιας νέας στρατηγικής για την καθαριότητα και το πράσινο” ενώ είχαν προηγηθεί ” Άθλια η εικόνα στο γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης – Σε παρακμή η δημοτική συγκοινωνία” από τον Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Πόλη που θέλω” Γαβριήλ Αραμπατζή.

Το Δελτίο Τύπου το ΔΣ του Σ.Ε.Δ.Ε.

Να τι φταίει για την κατάσταση της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ στη ΠΟΛΗ !!!!!

Αγαπητοί συνδημότες,

Εδώ και αρκετό καιρό η καθαριότητα της πόλης έχει γίνει θέμα συζήτησης και ανησυχίας. Αλλεπάλληλα τα ερωτήματα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, αλλεπάλληλες οι ερωτήσεις σας και η αγανάκτηση σας.

Ωστόσο όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά την ΑΠΑΞΊΩΣΗ της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο δήμαρχος στην τελευταία μας συνάντηση τον Σεπτέμβριο του 2022, μας διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει δράση για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Ωστόσο από τότε τα προβλήματα στους χώρους εργασίας μας όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΑΝ στη διεύθυνση Περιβάλλοντος – καθαριότητας εξαντλώντας την υπομονή ΟΛΩΝ μας.

Καθημερινά αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε να βρούμε απορριμματοφόρο προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας, (σήμερα από τα 10 απορριμματοφόρα, λειτουργούν τα 6, δεν γνωρίζουμε πόσα θα λειτουργούν αύριο) περιμένουμε ατέλειωτες ώρες για να αδειάσουμε τα απορρίμματα σε νταλίκες απορριμμάτων ( λειτουργούν μόνο οι 3 νταλίκες από τις 7) ώστε να ξαναβγούμε για δουλειά.

Το ίδιο επίπονο και βλαβερό για την ασφάλεια και την υγεία μας είναι τα εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια. Δεν γνωρίζουμε την επόμενη μέρα το ωράριο εργασίας μας, μιας και αυτό καθορίζεται από τα πόσα και ποια απορριμματοφόρα δεν είναι χαλασμένα. Βέβαια ακόμη και τα απορριμματοφόρα που δεν έχουν βλάβες την μια μέρα, την επόμενη βγάζουν και αυτά βλάβες, επακόλουθο της χρήσης που γίνεται (το ίδιο απορριμματοφόρο να χρησιμοποιείται δυο ή και τρεις βάρδιες δηλαδή σχεδόν όλη την ημέρα για να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών) καθώς και της παλαιότητας των μηχανημάτων.

Η ίδια εικόνα και στα μηχανήματα έργου (JCB κλπ) που είναι παροπλισμένα στο γκαράζ εδώ και μήνες, προβλήματα με τις μηχανοκίνητες σκούπες που από τις 7 λειτουργούν μόνο οι (2) και άλλη μία(1) που σκουπίζει μόνο από τη δεξιά πλευρά.

Αρπάγες (ανυψωτικά μηχανήματα) για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων (από τις 2 λειτουργεί η 1).

Τα ίδια και με τα αυτοκίνητα που πραγματοποιούν την ανακύκλωση στην πόλη μας, (από τα 6 που έχουμε, λειτουργούν τα 3.

Οι πρέσες για τα ογκώδη, είναι όλες χαλασμένες και για αυτό χρησιμοποιείται 1 απορριμματοφόρο, όταν υπάρχει διαθέσιμο και όταν δεν το χρησιμοποιούμε για τα απορρίμματα.

Σε χειρότερη κατάσταση τα πλυντήρια των κάδων, εδώ και 2 χρόνια είναι παροπλισμένα στο γκαράζ.

Τα αυτοκίνητα της δημοτικής συγκοινωνίας 7 στο σύνολο είναι όλα παρκαρισμένα στο γκαράζ με βλάβες πλην ενός (1).

Με βάση την περιγραφή είναι κατανοητό ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών καθώς και όλη η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, γίνεται από το φιλότιμο μας. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ?? ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ? 

Την ίδια απαξίωση βιώνει και το συνεργείο αυτοκινήτων του δήμου μας,  όπου με τρεις (3) μηχανικούς  – και μεγάλες οφειλές σε προμηθευτές, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτοκίνητα σε αχρηστία –  προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις βλάβες από την παλαιότητα των αυτοκινήτων και τις συνεχείς φθορές από την εξαντλητική χρήση .

Περίπου 40-45 αυτοκίνητα του Δήμου είναι με βλάβες στο συνεργείο (δημοτική συγκοινωνία, σκούπες, JCB, απορριμματοφόρα, τράκτορες κτλ).

Οι επανειλημμένες οχλήσεις μας σχετικά με τα προβλήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, προβλήματα τα οποία ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ

ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου στη καθαριότητα.
  • Ανανέωση Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας καθώς και  Ηλεκτρονικών Ταχογράφων των οδηγών όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.
  • Έλεγχος των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την καλή κατάσταση τους.
  • Να αποσυρθούν από την κυκλοφορία παλιά και σάπια αυτοκίνητα.
  • Μεταφορά των οδοκαθαριστών στα σημεία εργασίας τους με υπηρεσιακά οχήματα.
  • Άμεση πραγματοποίηση των Ιατρικών εξετάσεων των εργαζόμενων όπως αυτές προβλέπονται από την νομοθεσία.
  • Άμεση καταβολή σε χρήμα των ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
  • Άμεση χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους (σε όποιους δεν καταβάλλεται).

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles