20.9 C
Iliopouli
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Εργασίες και κοπή δέντρων στο Κέντρο Υψηλής Τάσης Ηλιούπολης- Αργυρούπολης (Κ.Υ.Τ.)

Η προσπάθεια εγκατάστασης του Κέντρου Υψηλής Τάσης Ηλιούπολης- Αργυρούπολης (Κ.Υ.Τ.) είναι θέμα δεκαετιών, με αντιδράσεις κατοίκων, κινητοποιήσεις και δικαστικές περιπέτειες.

Το ζήτημα ξαναήρθε στην τοπική επικαιρότητα, καθώς ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που θέλω» κος Γαβριήλ Αραμπατζής απεύθυνε δημόσιο ερώτημα ζητώντας ενημέρωση από την δημοτική αρχή για τις εργασίες στο χώρο του ΚΥΤ για την κοπή των δέντρων.

ΚΥΤ
εικόνα δορυφορική ΚΥΤ

Τις τελευταίες μέρες είναι έντονη η ανησυχία των κατοίκων του πανοράματος για τις εργασίες με μηχανήματα έργου στο χώρο του ΚΥΤ. Ο συνδυασμός εργασιών στο χώρο του ΚΥΤ με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού που έχει κατατεθεί πρόσφατα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκαλεί ανησυχία σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.

Τρεις φορές έγιναν προσπάθειες να καθαριστεί πλήρως έκταση γης μέσα στο χώρο του ΚΥΤ κόβοντας δέντρα και αποψιλώνοντας το πράσινο. Δύο είναι οι περιοχές που ισοπεδώθηκαν πλήρως από την πλευρά του δρόμου στην αρχή και στο τέλος του δρόμου. Κάτι που μπορεί να διακρίνει κάνεις και στις δορυφορικές  φωτογραφίες.  

Διάγραμμα κάλυψης ΚΥΤ Στο Διάγραμμα κάλυψης και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για το ΚΥΤ. Η περιοχή όπου αποψιλώθηκαν τα δέντρα  είναι χώρος φύτευσης και τα δέντρα πρέπει να είναι 672 και να καλύπτουν 75.170 τετραγωνικά μετρά στο συνολικό γήπεδο που είναι 134.233 τετραγωνικά μέτρα.

 Κανείς δεν γνωρίζει την σκοπιμότητα αυτών των εργασιών εάν έχουν να κάνουν με την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου, ή αν πρόκειται για άλλου είδους εργασιών που ενδεχομένως να σχετίζονται με τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.

Σε επικοινωνία που υπήρχε με το δασαρχείο από κατοίκους, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει σχετική άδεια κοπής δέντρων. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο από το δασαρχείο να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο προς τον ΑΔΜΗΕ. Μάλιστα έχει γίνει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης κατά των ανθρώπων που αποψίλωσαν τα δέντρα. Σύμφωνα με το διάγραμμα κάλυψης τα δέντρα βάση της μελέτης, δημιουργούν μια ζώνη φύτευσης και προστασίας περιμετρικά των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ.

Διαβάστε επίσης :

Από ποιον και για ποιο λόγο κόβονται τα δέντρα στο χώρο του ΚΥΤ;

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles