13.5 C
Iliopouli
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Google news   Ακολουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Παναγιώτης Δριμυλής: Νέα στοιχεία δυναμώνουν την οσμή σκανδάλου του ηλεκτροφωτισμού.

*Νέα στοιχεία δυναμώνουν την οσμή σκανδάλου του ηλεκτροφωτισμού.*

(*του Παναγιώτη Δριμυλή*)
Συγκλονιστική είναι η συνέχεια στο ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού της Ηλιούπολης.

Ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της σύμβασης για την αλλαγή των παλαιών λαμπτήρων σε νέους οικολογικούς, τύπου led, θορυβημένος έστω και με καθυστέρηση,ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κουβεντιάσει το θέμα, παρουσία όλων των δημοτικών του συμβούλων. Να θυμίσουμε εδώ ότι από τη μία έχουμε δημ συμβούλους που πρόσκεινται στην παράταξη του δημάρχου Χατζηδάκη,με τον Αποστόλη Στασινόπουλο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο οικονομικών , από την άλλη δημ συμβούλους που έχουν εκλεγεί με την παράταξη, “Ηλιου-πολις ανθρώπινη πόλη”,που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις πάνω στο θέμα.

Ο νεαρός αντιδήμαρχος δεν φαίνεται να κατάφερε να πείσει για την στάση που κράτησε τόσο αυτός, όσο και η διοικούσα παράταξη. Δεν έδωσε καν την απαραίτητη μάχη να υπερασπιστεί τον ίδιο του τον εαυτό, κάνοντας την οποία τοποθέτηση του να μοιάζει με απολογία κατηγορουμένου. Αντ αυτού μέχρι που υπήρξαν στιγμές που δικαίωσε την κριτική που του ασκήθηκε.

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε αναφορά από τον ΔΕΔΔΗΕ,που αφορούσε την ετήσια κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρεύμα,του οδοφωτισμου της Ηλιούπολης. Μια κίνηση που ποτέ δεν έκανε ο δήμαρχος Χατζηδάκης, ποτέ δεν έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Στασινόπουλος, ποτέ δεν έκανε η τεχνική υπηρεσία του δήμου (η τωρινή, γιατί η προηγούμενη είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και γνωρίζει ακριβώς ποια είναι τα αληθινά νούμερα) κατάφερε να την κάνει ένας απλός πολίτης. Οι ετήσιες αναφορές του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν κατανάλωση επί μια πενταετία γύρω στα 3.000.000 kwh και λιγότερο,αριθμός που απέχει πολύ από τον αριθμό 5.100.000 kwh που έδινε ο δήμαρχος.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, πλέον υπάρχουν αποδείξεις και όχι απλώς ενδείξεις, ότι ΧΑΛΚΕΥΤΗΚΑΝ τα στοιχεία της κατανάλωσης και της ωφέλειας του ηλεκτρικού ρεύματος, που αφορούν την “επωφελή σύμβαση”, όπως ατυχώς την χαρακτήρισε η Ραλλία Χρηστίδου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα νότια προάστια. Θα επανέλθουμε σε αυτό γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ο λόγος που ΧΑΛΚΕΥΤΗΚΑΝ τα παραπάνω αριθμητικά μεγέθη, είναι η υπερβολική αύξηση του κόστους αλλαγής του οδοφωτισμου κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με προφανή ωφέλεια του οποιουδήποτε εργολάβου και άγνωστους ακόμα αποδέκτες. Η ζημιά στο δημόσιο συμφέρον της πόλης θα ήταν τεράστια,αν δεν έμπαιναν μπροστά όλες οι υπόλοιπες δημ παρατάξεις της πόλης.

Ο Στασινόπουλος με την χθεσινή του στάση απέδειξε τα εξής.

1. Ουδέποτε έλεγχε τι έλεγε και τι έκανε ως όφειλε σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος. Υπέγραφε και έκανε εισηγήσεις στην οικονομική επιτροπή του δήμου Ηλιούπολης,ως προεδρεύων,κατ εντολή του δημάρχου Χατζηδάκη

2. Ο λόγος που του ανατέθηκε η αντιδημαρχια οικονομικών, ήταν ακριβώς γιατί δεν ήξερε,δεν ρωταγε, υπέγραφε τα πάντα,ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο.

3. Στήθηκε ολόκληρη παγίδα στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου, ώστε να επιβεβαιώσει τα ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ στοιχεία και να χαρακτηρίσει την σύμβαση ως επωφελή.

4. Ο Στασινόπουλος δικαίωσε πολλά από τα λεγόμενα των δημοτικών συμβούλων που αντιτίθενται στην σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού, όπως π.χ η συντήρηση, ερχόμενος σε τραγικά αδιέξοδα που δεν μπορούσε με καμμιά λογική να τα διαχειριστεί.

5. Με τη στάση που κράτησε και αυτά που είπε “άδειασε” εντελώς τον δήμαρχο Χατζηδάκη.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις τίθεται εκ νέου και νομίζω ότι δεν θα είναι η τελευταία,η εξής ερώτηση .

Ποια είναι η φερεγγυότητα της διοίκησης και του ιδιου του δημάρχου Χατζηδάκη προσωπικά,να διοικεί τον δήμο Ηλιούπολης;

Οι παρατάξεις της πόλης πρέπει μετά τα τελευταία,να επανακάμψουν στο θέμα της αλλαγής του ηλεκτροφωτισμού ,να επανατοποθετηθούν,να ζητήσουν στοιχεία για τα ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ νούμερα.Ας αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες,που με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι το έργο δεν έχει γίνει,δεν πρόκειται να γίνει και η χασουρα του δήμου στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος είναι τεραστίων διαστάσεων. Ας ρωτηθεί για αυτό ο σημερινός αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιάννης Αντζινας. Άλλωστε κι αυτός έχει ψηφίσει δύο φορές για το ίδιο θέμα, διαφορετικά νούμερα.
Είναι χρέος των παρατάξεων να προστατέψουν την πόλη από την διοίκηση αυτού του δημάρχου. Είναι χρέος των κομματικών μηχανισμών της πόλης να την προφυλάξουν και να βάλουν στην άκρη τα μικροκοματικα τους συμφέροντα.

Μπορεί η Ηλιούπολη να μην έγινε μια έξυπνη πόλη,να θέλει πολύ ακόμα για να γίνει,ας γίνει μια πόλη που έχει φιλότιμο. Αυτό μπορεί και πρέπει να το κάνει.

Εις το επανιδείν, γιατί θα τα ξαναπούμε.

Related Articles

Google news   Ακοουθήστε το cityofilioupolis.gr στο Google News για να μαθαίνετε τα νέα της Ηλιούπολης

Stay Connected

5,110ΥποστηρικτέςΚάντε Like
224ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Latest Articles